Covid-19 pandemisi sonrası 1,5 yılda merkez bankaları ve hükümetlerin parasal teşvikleri teknoloji şirketlerinden kripto paralara kadar herşeyin değerini artırırken, dünyanın en zenginlerinin de servetine servet kattı.

Ancak daha sonra başlayan sıkılaştırma döneminde dünyanın en zengin 500 insanının serveti 1,4 trilyon dolar eridi. En çok etkilenen ise 63 milyar dolar kaybeden Amazon ve BlueOrigin'in kurucusu Jeff Bezos oldu.

Tesla ve SpaceX'in kurucusu vce CEO'su Elon Musk'ın serveti 62 milyar dolar, Mark Zuckerberg'in serveti ise yarı yarıya azaldı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Musk'ın serveti erise de 208,5 milyar dolarla dünyanın en zengini.

Amazon Kurucusu Jeff Bezos 129,6 milyar dolarla en zenginler listesinin ikinci sırasında yer alıyor. Üçüncü sırada 128,7 milyar dolarla Fransa'nın en zengin iş insanı Bernard Arnault, dördüncü sırada 114,8 milyar dolarla Microsoft'un kurucusu Bill Gates var. Facebook'un kurucusu Zuckerberg'ün serveti ise 60 milyar dolara kadar geriledi.