301 madencinin yaşamına mal olan Soma Katliamı ile ilgili da davada bugün karar günüydü. Verilen cezalar ve beraat kararlarına aileler tepki gösterdi, “Bu dava burada bitmez” mesajı verildi. Mersin’de tarihi kokain operasyonu yapılırken, Sedat Peker’in iddialarının hedefinde bu kez Cem Küçük vardı. Günün öne çıkan haber başlıklarını derledik.

https://www.youtube.com/watch?v=KQoyYBy5PXw

SOMA KARARINA TEPKİ, MERSİN’DE KOKAİN OPERASYONU

301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı davasında yıllar sonra gelen karar tepkiye neden oldu. Aileler verilen cezaların düşüklüğüne ve beraat kararlarına sert tepki gösterdi.

Günün öne çıkan bir başka haberi ise Mersin Limanı'ndan geldi. Türkiye tarihindeki en yüksek miktarlı kokain operasyonu yapıldı, 1 tondan fazla kokain yakalandı. Ekvador’dan gelen kokain, Panama’da yakalanan ve günlerdir tartışılan 5 tonluk kokain vakası ile büyük benzerlik taşıyor.

Cem Küçük’ün de “Paramount Otel’in beleşçi sakinlerinden olduğunu” belirten Peker, haber yapmak için para aldığını söyledi.

DİSK, 15-16 Haziran işçi direnişinin 51. yılında “Bildiğimiz yoldan yürüyoruz” sloganıyla Gebze'den Kadıköy’e doğru yürüyüşe geçti.

Gezi Direnişi’nde polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan, vurulduğu yerde anıldı.

CANLI YAYIN| Kentlerde yaşanan son gelişmeler

#dokuz8YEREL programında Bekir Güneş’in sorularını yanıtlayan gazeteciler, kentlerdeki gündemi ve genel gündemin kentlere yansımalarını anlattı.

https://www.youtube.com/watch?v=xV5dyfcBi5s

SAADET PARTİSİ'NDE "OPERASYON", AKŞENER ERDOĞAN’A YÜKLENDİ

AKP ile dirsek temasındaki Oğuzhan Asiltürk “yönetim için kendi listesini hazırladığını” söyledi, Saadet Partisi Sözcüsü “tüzüğü” adres gösterdi. Genel Başkan Karamollaoğlu ise bu meseleleri “kamuoyu önünde tartışmayacağını” söyledi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugünkü gündeminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme vardı. Akşener, “Ezikliğe bakar mısınız?” diyerek Erdoğan’ın tavrını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün Azerbaycan’daydı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Suşa Beyannamesi’ne imza attı, Azerbaycan Milli Meclisi'nde bir konuşma yaptı.

CANLI YAYIN | Müsilaj neden oldu, yaşamı nasıl etkileyecek?

#dokuz8EKOLOJİ programında bu hafta Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunu ele alındı. Çevre Mühendisleri Odası’nın Kanal İstanbul ve Yenişehir Projesi raporuna katkı sağlamış olan çevre mühendisi Akan Çelik, gazeteci-ekolojist Cemil Aksu’nun sorularını yanıtladı.

https://www.youtube.com/watch?v=Idi7BptHiw8

GÜNÜN YAZISI | COVID-19 Aşıları: Aşı mı, virüs mü alırsınız?

Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu, aşılama konusunda oluşan soru işaretlerini açıklığa kavuşturdu, aşılama çalışmalarını ve önerilerini “COVID-19 Aşıları: Aşı mı, virüs mü alırsınız?” başlığıyla #dokuz8 için yazdı.

AŞILAMA REKORLARI KIRILIYOR

Aşı tedariğindeki sorunlar çözülünce hızlı aşılama dönemi başladı. Günlük aşılama miktarı 1 milyonun üzerine çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşılarında gün içinde randevu alma uygulamasının başladığını duyurdu.

Regeneron’un geliştirdiği Covid-19 ilacı ağır vakalarda ölüm oranlarını önemli ölçüde azalttı.

New York, Covid-19 kısıtlamalarının neredeyse tümüne elveda dedi. Kutlama için havai fişek gösterisi düzenlendi.

Van’da Kısa Çalışma Ödeneği’ne sahne başvuru yaparak devleti dolandıran paravan şirketlerin sahibi MHP adayı çıktı.

CANLI YAYIN| A Milli Takım, bugün Galler karşısına çıkıyor

dokuz8GÜNDEM Spor programında Türkiye-Galler karşılaşması öncesi son durum ele alındı. Bekir Güneş’in sunduğu, gazeteci Ali Fikri Işık’ın konuk olarak katıldığı programda #EURO2020'de ilk maçlar değerlendirildi, Türkiye-Galler maçının olası sonuçları ele alındı.

https://www.youtube.com/watch?v=xV5dyfcBi5s