Koronavirüs salgını sonrası evlere paket servis teslimatlarını çalışanlara korumasız bir şekilde yaptırdığı için büyük tepki çeken Şok Market’in çalışanları, "#YETERŞOK" eylemi düzenledi.

Koronavirüs salgını sonrası evlere paket servis teslimatlarını çalışanlara korumasız bir şekilde yaptırdığı için büyük tepki çeken Şok Market’in çalışanları Twitter'da, "#YETERŞOK" etiketi ile eylem düzenledi.

"ÇALIŞMA SAATLERİ AZALTILSIN"

#YETERŞOK etiketi ile paylaşım yapan market çalışanları taleplerini şu şekilde sıraladı:
  • Cepte Şok uygulaması kaldırılsın.
  • Çalışma saatleri azaltılsın.
  • Sözleşme koşullarımız iyileştirilsin.
  • İşe gidiş ve dönüş saatlerinde servis sağlansın.

"GÜNDE 13 SAAT ÇALIŞIRKEN VİRÜSTEN NASIL KORUNALIM"

Koronavirüs salgını sonrası evlere paket servisi teslimatı yapan market çalışanlarının çalışma şartları tartışma konusu olmaya devam ediyor. T24’ten Bişar Arslan’ın haberine göre, günde 12-13 saat çalışan Şok Market çalışanları yaşadıklarını anlattı. Çalışanlar uzun saatler çalıştıkları için virüsten kendilerini koruyamadıklarını anlattı. Şok Market çalışanlarının paket servis teslimatı sırasında yaşadıkları sosyal medyada tepki gördükten sonra bölge sorumlularının bir süre kendi araçlarıyla teslimat yaptıkları ancak sonrasında sessiz sedasız mağaza personellerine taşıtmaya devam ettikleri öğrenildi.