Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, son günlerde siyasetçilerin dile getirdiği "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı. Siyasi cinayetlerle ilgili tartışmayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'de dile getirdiği kaygılar başlattı. Ardından DEVA partisi lideri  Ali Babacan "bu kaygının haklı olduğunu" söyledi, İYİ Parti yöneticilerinden Koray Aydın tartışmayı bir üst boyuta taşıyarak, "siyasi cinayetler konusunda duyumlar aldığını" dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin gezisinde gazetecilerle yaptığı sohbette Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "gerilimi doruk noktasına çıkarma" tavrından söz etmiş, gerilimden olabildiğince uzak durmak gerektiğini vurgulamıştı. "Milletvekili, il başkanlarına söylüyorum, sakin olacağız. İttifakı oluşturan diğer partiler de gerilim istemiyorlar. Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var" diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "Dur bakalım daha başınıza neler gelecek" sözünü hatırlatmıştı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın açıkça tehdit ettğini dile getirmiş, "Devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Yani ben önümüzdeki süreçte “Durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim” diyor." demişti.

ALİ BABACAN: "HAKLI KAYGILAR"

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı televizyon programında, Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği "siyasi cinayetler kaygısının haklı bir kaygı olduğunu" dile getirdi. Son dönemde yaşanan siyasal şiddet olaylarını ve gazetecilere saldırıları hatırlatan Babacan, "Siyasi partilerin üst düzey yöneticilerine saldırılar oldu. Bu saldırılarla ilgili soruşturma safhaları ne oldu, herhangi bir cezai yaptırım uygulandı mı? Kaygı verici bir tablo var ortada. Hatta bir siyasi partinin genel başkanı yardımcısı gündüz sokak ortasında evinin önünde yaralanmaya uğrayacak şekilde, öldürmeye varacak şiddet derecesiyle yapıldı. İktidarın şu an küçük bir ortağı var. Oradaki durumu herkes görüyor. Ama asıl vahim olan sayın Cumhurbaşkanı'nın siyasi şiddet konusunda vahim kalması. Kayıtsız kalmasından da öte, sayın Akşener doğu Karadeniz'de sözlü saldırıya uğradığında 'daha neler göreceksiniz' dedi." diye konuştu.

KORAY AYDIN: "SUİKAST DUYUMLARI GELİYOR"
Sözcü'ye konuşan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın ise "Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum." dedi.