Adalet ve Kalkınma Partili Sivas Belediyesi Meclis toplantısında alınan karar ile toplu taşıma fiyatlarına zam yapıldı. Yapılan zam sonrası şehir içi 7.90, öğrenci 4.90, araç içi ise 10 TL oldu. Üniversite içerisinde ise KYK 1.90, KYK araç içi 3, kampüs 1.25, kampüs araç içi ise 2 TL oldu. Vatandaş ise zamlar sonrası belediyeye tepki gösterdi.

"BİZİM İÇİN SIKINTILI BİR DURUM"

Üniversite öğrencisi Mustafa Kemal Gerçeker gelen zammı şöyle eleştirdi:

“Lanet olsun. Bursumuz 850 TL, 350 lirası yola gidiyor. Bu bizim için sıkıntılı bir durum. Tek temennim bursumuza da zam gelsin de en azından birbirine denk gelsin. Sabahları 3 tane otobüs almıyor beni ve işe geç kalıyorum. Seferleri sabahları biraz daha artırırlarsa çok iyi olacak. Ben de hem iş yerinden bağırtı yemem hem de okuluma da geç kalmam. Şimdi otobüs bekleyeceğim ve okula geç kalacağımı düşünüyorum.”

"ZAMLARI GERİ ÇEKSİNLER"

Diğer öğrenciler ise otobüs biletine yapılan zam için şunları söyledi:

-Otobüs fiyatları bayağı zamlandı. Öğrenciler de bu durumdan şikayetçi. Düşürülsün, bu kadar zamma gerek yok. Otobüslere hala çok fazla binen var. Ben mesela demin otobüse bindim tıklım tıklım doluydu. Camlar da açık değil nefes almak zor oluyor. Duraklarda belki yarım saat bekliyorum. Bindiğimde de yer bulamıyorum.

-Zaten 3 lirayı zor veriyorduk şimdi 5 lira oldu. Küçük bir şehirde yaşadığımız için daha ucuz olması gerekmiyor mu diye soruyorum başkanımıza. Seferler de az bu konuda bir çalışma yapılması lazım.

-Okul çıkışı çok kalabalık oluyor. Yoğunluktan dolayı otobüslerin çoğu almıyor. Hem de çok fazla bekliyoruz. Yarım saat beklediğimiz oluyor. Genel olarak şikayetçiyiz.

-Zamlar fazla geliyor. 3 lirayı bile zor veriyorduk. Küçük bir şehre göre çok pahalı otobüsler. Otobüs seferleri de az, kalabalık olduğu için binemiyoruz.

-Bence şu an öğrenciler için erken bir zamdı. Çünkü burs ve krediye zam gelmedi. Öğrenciler bu durumda mağdur oldular.

-Otobüs fiyatları epey arttı, paramız yetmiyor. Tam 7.45 öğrenci 5.95 oldu. 8 lira otobüse verilmez. Kötü. Zamları geri çeksinler.”