Sivas'ın Gemerek ilçesinde Şükrü Bayram isimli bir erkek, bir köpeği cinsel istismara maruz bırakırken yakalandı. Bayram'ın daha önce de birçok köpeği cinsel istismara maruz bıraktığı belirtilirken, olayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Sivas'ın Gemerek ilçesinin Hacıyusuf Köyü’nde 75 yaşındaki Şükrü Bayram isimli bir erkek köylüler tarafından, bir köpeği cinsel istismara maruz bırakırken yakalandı. Köyde çoban olan H.Ö., sürüsündeki köpeğin kaybolmasını fark etmesinin ardından 3 günlük arayış sonucunda iki arkadaşıyla birlikte, Bayram'ı köpeğini cinsel istismara maruz bıraktığı sırada yakaladığını belirtirken şunları söyledi: "Şükrü Bayram isimli kişiyi, köpeğe tecavüz ederken gördük. Üstünde, bir tek atlet dışında hiçbir şey yoktu. Çoraplarını dahi çıkarmıştı. Bu kişinin daha önce de benzer şeyler yaptığını duyuyorduk. Hemen, cep telefonumuzu çıkararak kayda aldık. Çünkü, biliyorduk ki yine inkâr edecekti. Köpeğin boynunda ise uzunca bir balya ipi bulunuyordu." Olayın ardından jandarma ekiplerine haber veren H.Ö., Bayram'dan şikayetçi oldu. H.Ö., Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Köpek, yaşadıklarından dolayı çok ürkmüş. Benim yanıma bile gelemiyor. 15-20 metre ötemde duruyor” dedi.

HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU'NDAN AVUKATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Köpeğe tecavüz ederken yakalanmasının ardından tarım ilacı içen Şükrü Bayram'ın ifadesi alınamazken evli olduğu K.B.’nin “Bu adama ben de engel olamıyorum. Yapılanlar nedeni ile utanç içindeyim” dediği ortaya çıktı. Öte yandan Hayvan Hakları Federasyonu avukatları da Gemerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"BUGÜNE KADAR BİR ÇOK KİŞİ ŞAHİTLİK ETMİŞTİR"

Av. Senem Demirel Acar savcılığa verdiği dilekçede “Şüpheli, sürekli olarak köylünün köpeklerini kaçırıp tecavüz etmektedir. Şükrü Bayram köylünün bahçesinde, tarlasında, köpekleri bulduğu yerde tecavüz etmekten geri durmamıştır. Bugüne kadar birçok kişi tecavüzüne şahitlik etmiştir” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCEDE BİR ÇOK KÖPEĞİ CİNSEL İSTİSMARA MARUZ BIRAKMIŞ

Öte yandan köy muhtarı Şükrü Bayram'ı daha önce bir köpeği cinsel istismara maruz bırakırken görmesi üzerine çıkan kavgada, kardeşlerinin 3 yıl 1’er ay 15’er gün hapis cezası aldığı, dava nedeni ile S. S.’nin muhtarlık yetkisinin iptal edildiği öğrenildi.