CHP'nin Sivas’ta düzenlediği çalıştay bugün başladı. Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında yurdun değişik bölgelerinden Sivas’a gelen il, ilçe ve belde belediye başkanları, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleri sabah saatlerinde programlarına başladı. 

"ABDULLAH ÖCALAN'IN MEKTUBUNU OKUTTULAR"

Esnafla konuşan Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "6’lı masada hangi biri bunların 10’da biri kadar PKK’yla beraber olsa hepsine terörist denir. Habur'u bunlar kurdu, Suriye’deki harekete kırmızı halıyı bunlar serdi, Osman Öcalan’ı bunlar konuşturdu, Abdullah Öcalan’ın mektubunu bunlar okuttu. Hiçbir tanesinin çocuğu askere gidip bu vatan için bir kurşun sıkmadı" dedi.

"PADİŞAHLIK SİSTEMİYLE YAŞAMIYORUZ"

Ziyaretler sırasında bir esnaf, "Esnaf perişan, gençler perişan. Yaşlılar zaten 'bir ayağımız çukurda bundan sonrası bize ne' diyor. Ben 33 yaşındayım, 2 çocuk babasıyım. Bu saatten sonra benim beklentim çocuklarım. Laf ile bir şey olmuyor. Değişim şart. Padişahlık sistemiyle yaşamıyoruz. Her şey değişti. Artık teknoloji devrindeyiz. Hakkımızda hayırlısı diyoruz" diye konuştu.

"BUGÜNE KADAR KAPIMIZI AÇMIŞ BİRİ DEĞİL"

Kırtasiye malzemeleri satan bir esnaf da, "Benim bir önerim yok ama iyi değiliz. Ekonomik olarak iyi değiliz, esnaf olarak iyi değiliz. Bir sürü çekimiz senetlerimiz var. Sivas Belediye Başkanımız bir güne bir gün kapımızı açmış biri değil. Bunu muhalif olarak söylemiyorum. Muhalif bir insanım ama muhalif olarak söylemiyorum. Hiçbir derdimize sıkıntımıza derman olmadılar bu zamana kadar" dedi.