33 aydın ve sanatçının Sivas’taki Madımak Otel'de yakılarak öldürülmesinin üzerinden tam 27 yıl geçti. Katliamın 27'nci yılında hayatını kaybedenler Türkiye'nin birçok yerinde anılıyor.

27 yıl önce 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde yapılan katliam sonrası 33 aydın ve sanatçı yaşamını yitirdi. Pir Sultan Abdal şenliklerine katılmak amacıyla Sivas’ta bulunan aydınlar ve sanatçılar dinci, gerici karanlık tarafından vahşice katledildi. Katiller ise zaman içerisinde ‘aklandı’. Bugün katliamın 27'nci yıl dönümü. Katliamda hayatını kaybedenler ise Türkiye'nin birçok yerinde anılıyor.

VALİLİK ÖNÜNDE SİVAS KATLİAMI ANMASI

[caption id="attachment_52634" align="alignnone" width="1280"] Fotoğraf: #dokuz8/ Nurettin Aldemir[/caption] Pir Sultan Abdal şenlikleri sırasında Sivas Madımak otelinde yakılarak katledilenler bugün 12.30'da Eskişehir Valiliği önünde anıldı. Valilik önündeki anmaya, bazı siyasi parti ve STK temsilcilerinden oluşan bir grup katıldı. Anmada 27 yıl önce yaşananlar hatırlatıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve 18.00'de yapılacak yürüyüş ve basın açıklamasına çağrı yapıldı. Akşam 18.00'de "Yıldıztepe Mh. Ali Çetinkaya Cd. Pir Sultan Abdal Parkında buluşularak Cem Evine yürünecek ve burada basın açıklaması yapılacak.

ADANA'DA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

[caption id="attachment_52650" align="alignnone" width="1280"] Fotoğraf: #dokuz8/Güven Boğa[/caption] Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana şubeleri, HBVV 100. Yıl Cemevi, Adana Hacı Bektaşı Veli Kültür Derneği'nin çağrıcısı olduğu anmada PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Şahin konuşma yaptı. Şahin, mücadelede bugüne atıfta bulunarak dayanışmanın önemli olduğunu ifade etti.