Şırnak'ın Uludere ilçesinde, 18 Ağustos’ta kaybolan 17 yaşındaki Firdevs Babat’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından Ahmet Babat tutuklanırken, cinayetin korucu ağabeyi Ramazan Babat'ın silahıyla işlendiği iddia edildi.

Ayrıca Ramazan Babat'ın da Mayıs ayında 16 yaşındaki S.G.'ye tecavüz ettiği ve olayın Hazım Babat ve Şeyhmus Babat tarafından üstünün örtülmek istendiği belirtildi. Mezopotamya Ajansı'nın (MA) olayı gündeme getirmesinin ardından S.G.'nin tecavüze uğraması ve olayın üstünün örtülmek istenmesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. 

Başlatılan soruşturma kapsamında dün S.G.'ye tecavüz ettiği belirtilen Ramazan Babat ile Hazım Babat'ın kardeşi Şeyhmus Babat, S.G.’nin babası E.G, annesi M.G. gözaltına alındı.

Korucu Ramazan Babat, "Çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uludere İlçe Jandarma Karakolu’nda Şeyhmus Babat ile E.G. ve M.G.'nin işlemleri devam ederken, S.G. ise ifade için önce Mardin Çocuk İzleme Merkezi’ne ardından da Şırnak Şiddet Önleme ve İzleme Merkezine (ŞÖNİM) götürüldü.