Küresel birleşme ve satın almalar, kısmen gelişen pazarlar ve pandemi sırasında alınan yaygın teşvik önlemleri sayesinde rekorların başlamasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Ancak küresel ekonomideki belirsizlik, tamamen iptal edilen anlaşmaların değerini de 286,2 milyar dolara çıkardı. Bu miktar, pandemi öncesinden bu yana en yüksek seviyedeki artışa işaret ediyor.

İPTAL OLABİLECEK ANLAŞMALAR

Ayrıca şu anda piyasayı hareketlendiren en büyük anlaşmalardan bazılarının iptal olabileceğine veya beklenenden daha uzun sürede tamamlanabileceğine dair endişeler var:

- Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter devralmasından vazgeçme tehididinde bulunuyor.

- Broadcom, bulut yazılımı şirketi VMware'i 69 milyar dolarlık satın almasıyla ilgili gerçekleşecek tekelleşme karşıtı soruşturmalara hazırlanıyor.

- SoftBank'in İngiliz çip işletmesi Arm'ın Nvidia'ya 66 milyar dolara satışı, düzenleyicilerin endişeleri nedeniyle şubatta suya düştü.

- Walgreens Boots Alliance, Boots'un satışını durdurdu.

ABD İLK SIRADA

ABD'de yılın ilk yarısında 2021'e oranla yüzde 28'lik düşüşle 950 milyar dolarlık şirket evliliği gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl işlem hacimlerini ivmeleyen açık çek patlaması büyük ölçüde azaldı ve anlaşma yapıcılar ekonomik görünüm konusunda daha karamsar hale geldi.

Ayrıca ABD'de danışmanlık şirketleri, Başkan Joe Biden tarafından Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu'na görevlendirilen yetkililerin çok daha olumsuz bir yaklaşıma sahip olmalarına hazırlanıyor.