BATA isimli kuru yük gemisinde, dün akşam saatlerinde Sinop açıklarındayken yangın çıktı. Sinop Valiliği, gemide bulunan 17 mürettebattan 13’nün yaralı olarak kurtarıldığını, 3 mürettebatın kurtarılmaya çalışıldığını ve gemi kaptanının yaşamını yitirdiğinin değerlendirildiğini açıklamıştı. Patlama sonrası yaşanan yangında, dumandan etkilenen ve yaralanan mürettebat, tedavi gördükleri hastanede tercüman eşliğinde yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

"DUMAN BİZİ ÇOK ETKİLEDİ"

Mısır uyruklu geminin yardımcı kaptanı Elberrawi Ossama (40), "Duman bizi çok etkiledi. Kaptan inip, bakmaya gitti. Ben inmedim. Kaptan indikten 1 dakika sonra patlama sesi geldi. 'Kurtarın bizi' diye sesler de gelmeye başladı. İndiğimde bir kişi yanıyordu her tarafı ateşti, kim olduğunu çıkaramadım. Yukarı çıkmasıyla denize atlaması bir anda oldu" dedi.

"BALIKÇI GEMİLERİ GELDİ, ONLARA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Tedavileri süren yaralılardan Mısır uyruklu Herraz Emad (39) ise "Yatıyordum, başka odadaydım. Büyük bir patlama sesine kalktım. Odadaki eşyalar üzerime düştü. Karanlık oldu. Güverteye çıktığımda herkes panik ve korku içerisindeydi. Benim gibi fazla yanmayan arkadaşlar toparlandık, diğer yaralılara bakmaya başladık. Birbirimizi toparladık. Gemi üzerinde kaldık. Sahil güvenlikle iletişime geçtik. Kaptanı görmedim. Balıkçı gemileri geldi, onlara teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:

*Elberrawi Ossama

*Herraz Emad

*Detay görüntüler