Sinoplu Mete Çağdaş, “Bakan’ın sözünün bugün havada kaldığını görüyoruz. Biz, 400 kişiden vazgeçtik. Buraya, bize bir yapı yaptılar, 30 kişilik. Bu da doğal olarak Sinoplu vatandaşların tepkisine neden oluyor. ‘Bu ne biçim bina’ diyorlar” dedi.

Sinop’taki Yeni Mahalle’de, Bakan Murat Kurum’un "200 metrekareye 400 kişilik cami yapın" talimatına rağmen 30 kişilik cami inşa edildi. Yeni Mahalle’de yaşayan yaklaşık 50 vatandaş, mahallerine yapılan caminin önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar adına açıklama yapan Sinoplu Mete Çağdaş ise şunları söyledi:

"Yeni Mahalle sakinleri olarak buradayız. Yeni Mahalle, 6 bin nüfusa sahip bir mahalle. Sinop’un büyük mahallelerinden biri ve bizim mahallemizde camimiz yok. Orta çağdaki gibi yerin altında bir mescitte kılınıyor namaz. İnsanlarımız buraya sığmıyor. İnananlar buraya sığmıyor. Bu yüzden Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız Sayın Murat Kurum, Sinop’u ziyaret ettiğinde bizzat kendisinden ben rica etmiştim. Kendisi de bana ve yanında bulunanlara, hatta TOKİ Başkanı’na, ‘Buraya, 200 metrekareye 400 kişilik cami yapın' emrini vermişti. Sayın Bakan’ın bu sözünün bugün havada kaldığını görüyoruz. Biz, 400 kişiden vazgeçtik. Buraya, bize bir yapı yaptılar, 30 kişilik. Bu da doğal olarak Sinoplu vatandaşların tepkisine neden oluyor. ‘Bu ne biçim bina’ diyorlar. Doğaya ve dokuya uygun değil. Biz, Selçuklu mimarisi ile burada, Türk milleti, Türk devleti ayakta durduğu sürece o cami de burada kalsın istedik. Türkiye’nin üç tarafı denizle çevrili. Hangi limana gidersek gidelim, hangi liman şehrine girersek girelim sizi bir cami karşılar, bir minare karşılar. Türkiye’nin deniz sahili kısmında gelen turisti, gemileri karşılamayan minaresiz tek il Sinop’tur. Onun için biz, burada, sahil kenarında minareli bir cami istedik. Onlar dedi ki 'Hayır mescit olsun'. Biz, minare olsun istedik. Neden minare istemiyorlar? Çünkü minarenin ucunda biliyorsunuz hilal var. Yani haçla hilalin savaşı halen devam ediyor demek. Bizim buradaki toplanmamızın amacı, Sayın Cumhurbaşkanı’mıza sesimizin duyurulması. Biz, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bundan haberi olmadığına yürekten inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bundan haberi yok. Sayın Çevre Bakanı’mızın da bundan haberi olmadığına yürekten inanıyoruz. Çünkü kendisi bizzat söz verdi. Hatta geldiğinde iki defa sordum. 'Merak etme, oraya o cami yapılacak’ dedi. Ama gördüğünüz gibi ne yazık ki cami ortada yok. Burada Sinop Valisi, hükümeti temsil eden il başkanı acaba birilerinden mi korkuyor? Burası Yunanistan değil. Bulgaristan değil. Burası bir Müslüman şehri. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkenin şehri burası."