Sinop Emek Barış Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Demir, "Tek adam rejiminin ortaya çıkarmış olduğu bir sorun var. Hem pandemi sürecinde bir maskeyi bile dağıtamayan hem depremde bugün 45- 46. güne olmasına rağmen halen daha suyu, çadırı, tuvaleti, hijyeni bile o bölgeye ulaştıramayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla depremin altında aynı zamanda bu iktidarda kalmış durumdadır” dedi.

Sinop Emek Barış Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Demir, 21 Mart Nevruz Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"URFA’DA ŞAŞALI BİR ŞEKİLDE AÇILIŞI YAPILAN BİR KAVŞAKTA ONLARCA İNSANIMIZI KAYBETTİK"

Kadir Demir şunları söyledi:

"20 yıldır tek adam rejiminin baskısı altında yaşayan bir ülke durumuna geldik. Gördüğünüz gibi ülkemizde yaşanan pandemi ardından yaşanan depremler ve ardından yaşanan sel felaketi de gösterdi ki bir yönetememezlik var. Tek adam rejiminin ortaya çıkarmış olduğu bir sorun var. Hem pandemi sürecinde bir maskeyi bile dağıtamayan hem depremde bugün 45- 46. güne olmasına rağmen halen daha suyu, çadırı, tuvaleti, hijyeni bile o bölgeye ulaştıramayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla depremin altında aynı zamanda bu iktidarda kalmış durumdadır. Bunun dışında sel felaketi daha geçen yıl yapılan bir kavşakta Urfa’da şaşalı bir şekilde açılışı yapılan bir kavşakta onlarca insanımızı kaybettik. Dolayısıyla bütün politikalarını betona yatırım yapmış ve her yeri betonla bezemiş, hiçbir altyapı sorununu çözmemiş bir iktidardan bir biçimiyle kurtulmanın da yakın olduğu 14 Mayıs’a yaklaşıyoruz. Böyle bir süreçte 21 Mart Nevruz’unu kutlamanın çok anlamlı olduğunu ifade etmek isterim.”