Sinop Barosu Başkanı Funda Öztürk Altuntaş ve Sinop Barosu Kamu Avukatları Komisyonu Başkan Yardımcısı Nurgül Öztürk, kamu avukatlarının özlük haklarıyla ilgili açıklama yaptı. Funda Öztürk Altuntaş, Adalet Bakanlığı tarafından 2019 yılında açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde kamu avukatlarının çalışma esaslarına ve özlük haklarına yönelik iyileştirme yapılacağına ilişkin taahhütlerin yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

"ÖZLÜK HAKLARI HALEN ARZU ETTİĞİMİZ KONUMDA DEĞİL"

"Kamu avukatları yıllardır aynı sorunu yaşıyorlar. Ne yazık ki mesleği itibariyle eş değer bir ücret alamamaktadırlar. Çalıştıkları kurumlarda pek çok meslek erbabından daha düşük ücrete tabi tutulmaktadırlar. Bununla birlikte özlük hakları da halen daha arzu ettiğimiz konumda değil. Bu kapsamda 2019 yılında Yargı Reformu Stratejisi belgesinde bizler kamu avukatlarının özlük haklarının iyileştirmesi konusunda verilen taahhütlerin tutulmasını istiyoruz. Aradan geçen uzun zaman zarfında ne yazık ki, bu taahhütler halen daha yerine getirilmemiş. Bunu üzüntüyle karşılıyoruz. Bu anlamda yapılacak iyileştirmeleri bekliyoruz." 

"İMTİYAZ DEĞİL, İTİBAR İSTİYORUZ"

  

Sinop Barosu Kamu Avukatları Komisyonu Başkan Yardımcısı Nurgül Öztürk ise şunları kaydetti:

"Aynı fakülteden mezun olduğumuz hakim ve savcılar yine bizden farklı fakülteden mezun olmuş yazı işleri müdürleri de dahil olmak üzere maaşlarımız çok düşük miktarlarda kaldı. Ayrıca ek tazminat, 5400 ek gösterge bunun yanında avukatlık ücreti tavan uygulaması gibi hususlarda düzenlemeler yapılmasını talep ediyoruz. Daha önce 2019 yılında ve önceki yıllarda da Sayın Cumhurbaşkanımız ve adalet bakanlarımız kamu avukatlarının özlük haklarının iyileştirmesi konusunda söz vermişlerdi. Biz bu sözlerin tutulmasını istiyoruz. Aynı zamanda imtiyaz değil, itibar istiyoruz."