Batman’ın Seyitler Mahallesi’nde 28 Eylül günü Genel Bilgi Taraması (GBT) taraması yapan polis üst aramasına karşı çıkan Suat Şahin (21) adlı genç, polis tarafından kurşunlandı.

Mezopotamya Ajansı'nda Fethi Balaman'ın  haberine göre Şahin’i iki kurşun ile yaralayan polis, ellerini arkadan kelepçeleyerek sivil polis aracı ile kentte bulunan özel bir hastaneye götürdü. Olay sabah saatlerinde meydana gelirken, polis öğle saatlerinde aileyi arayarak olaya ilişkin bilgi verdi. Şahin’in hayati tehlikesi devam ederken, olay anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde yerde yatan Şahin’in etrafı polisler ile çevrilirken, Şahin sivil araca bindirildiği görülüyor.

VÜCUDUNDA DARP İZLERİ VAR

Yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Şahin’in babası Yılmaz Şahin, olaya ilişkin Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. Oğlunun sağlığına ilişkin bilgi veren Şahin, “Şu anda yoğun bakım ünitesinde, böbreğe isabet eden kurşun nedeniyle böbreği parçalandığı için alınmış. İç kanama tehlikesi var. Onu görme şansımız oldu. Yoğun bakımda olduğu için camdan bakıştık. Sadece bir kelime kullanabildi. ‘Baba sen misin?’ diye sordu. Yüzünde ve kollarında darbe izleri görünüyordu. Deme ki kurşunlamak ile yetmemişler, darp da edilmiş” dedi.

HASTANE KAYDI YOK

Olaya ilişkin konuşan Şahin, “Seyitler Mahallesi’nde amcasının evinde kalan oğlumun vurulduğunu saat 11.00 gibi bizi arayan ve ‘Oğlunuz vurulmuş ve şu anda hastanede’ olduğunu söyleyen polisten öğrendim. Vurulduğunu duyduğumuzda hastaneye koştuk. Ancak hastanede böyle bir kaydın olmadığı söylendi. Bizde sağa sola sorduk, öyle öğrendik. Devlet Hastanesi’ne götürmemişler buraya getirip, kaydını da yapmamışlar. Zaten olay sabah 08.00’de olmuş. Bizi 11 gibi aradılar. Oğlum polisleri görünce uzaklaşmaya çalışmış ve yanında ipe bağlı köpeği var. Polisler çocuğa yaklaşıyor ve GBT için onu çağırıyorlar, çocuk da korkudan gitmiyor. O esnada polisler çocuğa ateş ediyorlar. Ateş etmeleri sonucu çocuğu karnından ve bacağından vuruyorlar. Çocuğum vurulduktan sonra yere düşüyor. Sonrasında üstünü arıyorlar. Ters kelepçe ile polis aracına bindiriyorlar. Araçta da dövüyorlar” dedi.

Görüştüğü polislerin kendisine “Duvara ateş edilen merminin sekmesi sonucu kurşunun karnına geldiği” bilgisinin verildiğini kaydeden Şahin, “Olay yerinde herhangi bir duvar yok. Çünkü orası boş bir saha. Mademki çocuk aranmıyor ve onlara ateş etmiyor ve karşılıkta vermemesine rağmen neden çocuğuma ateş etmişler?” diye sordu.

OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ TOPLATILDI

Olaya ilişkin herhangi bir gözaltının olmamasına isyan eden baba Yılmaz, “Dün oraya gittim 50 insan duvar değil direk oğlumun hedef aldığını söylediler. Ancak bu insanlardan ifade almak yerine bir kişiye ne diyeceğini ezberletip yazmışlar. O kişi ile görüştüm. ‘Ben Allah’ımdan olmam, kurşun duvardan sekmedi. Tekrardan ifade vereceğim’ dedi. Olaya şahit olan 50 kişi de şahitlik edeceklerini belirtti. Olay anına ilişkin görüntüler vardı. Polis tüm görüntüleri toplamış” diye konuştu.

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM’

Olayın peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Şahin, İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi ve Batman Barosu’na başvurduklarını söyledi. Başka çocukların polis kurşununa hedef olmaması için hukukun yerine getirilmesi çağrısında bulunan Şahin, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.