Türkiye'de her yıl 26 milyon ton gıdanın israf edildiğini ve en çok sebze, meyve, süt ve süt ürünleri ile ekmeğin çöpe gittiğini belirten Ekrem Altıntepe, SAGEF’in hedefleri hakkında bilgi verdi. Altıntepe’nin açıklaması şöyle:

“YİYECEKLERİ İSRAF ETMEMEYİ KİŞİSEL BİR ÇÖZÜM HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ: Gıda kaybı ve israfını çözmenin önündeki en büyük engellerden biri, sorunun büyüklüğünün anlaşılmamasıdır. Atılan yiyecekler, aynı zamanda üretiminde kullanılan toprak, su, enerji, tohum ve diğer girdiler gibi kaynakların israfını temsil ediyor. SAGEF olarak yiyecekleri israf etmemeyi kişisel bir çözüm haline getirmeyi hedeflemekteyiz.

HER YIL TÜRKİYE'DE İSE 26 MİLYON TON GIDA İSRAF EDİLİYOR: Her yıl dünyada 1,3 milyar ton, Türkiye'de ise 26 milyon ton gıda israf ediliyor. Türkiye’de en çok sebze ve meyve, süt ve süt ürünleri ile ekmek çöpe gidiyor. Biz de SAGEF olarak, ulusal ve uluslararası hedeflere ulaşarak gıda israfını azaltmak için çalışacağız. Toplumun daha fazla kesiminin farkında olmasını ve harekete geçmesini sağlamayı amaçlıyoruz.

KAMU BİLİNCİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ: Gıda israfını azaltmak amacıyla kampanyalar düzenleyerek, medyayı ve sosyal medyayı harekete geçirerek, tartışmayı teşvik ederek ve etkinlikler düzenleyerek kamu bilincini artırmayı hedefliyoruz.”