Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Yalova, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Burdur, Isparta, İzmir için gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yaparken Kastamonu, Karabük, Bolu, Çankırı, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar için de sağanak yağış uyarısı yaptı. Ayrıca MGM ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarılar da yaptı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, sağanak yağışların etkili olduğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalarak yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA 'SİSLİ' SABAH

İstanbul’da gece boyunca sis etkili oldu. Kartal’da sabah saatlerinde yola çıkan sürücüler yoğun sis yüzünden trafikte ilerlemekte zorlandı. Sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün bir kısmı bir müddet görünmedi.

İstanbul’da gece saatleriyle birlikte başlayan ve birçok noktada etkili olan yoğun sis nedeniyle trafikte görüş mesafesi düştü, sürücüler zor anlar yaşadı. Yoğun sisten dolayı seyir halinde olan araçlar ile binalar neredeyse görünmez hale geldi.

Öte yandan gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, ilerleyen saatlerde etkisini kaybetti.