HABER: ESRA TOKAT

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğunun, tehdit ve şantaj ile cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili davada ikinci duruşma dün görüldü.  Mahkeme heyeti, iki sanığın tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların adli kontrol kararının devamına ve mağdur avukatlarının istediği delillerin toplanması ve mağdurun algılama yeteneğinin olup olmadığının İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenmesi için duruşmayı 22 Mart 2022 tarihine erteledi. 

MAHKEME 'ÇOCUĞUN TEKRAR DİNLENMESİNE GEREK YOK ' KARARI VERDİ

Konuya ilişkin dokuz8haber'e konuşan istismara amruz bırakılan çocuğun avukatı Hasret Ülkü İblikci "Bu celse bizim açımızdan iyiydi, mahkeme mağdur çocuğun tekrar dinlenmesine gerek olmadığını ifade etti. Toplanmasını istediğimiz delillerin sadece biri dışında hepsi kabul edildi. Bir tanık dinlendi bugün, onun ifadeleri çelişkiliydi. Ancak yine mağdur çocuğu örseleyecek aşağılayan ifadeler kullanıldı ne yazık ki" dedi.

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK ŞANTAJLA 13 KİŞİNİN CİNSEL İSTİSMARINA MARUZ BIRAKILDI

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde şu an 16 yaşında olan B.K. isimli bir kız çocuğu 2 yıl önce özel fotoğrafları kullanılarak tehdit edildi. Şantaj yoluyla cinsel istismara maruz bırakılan kız çocuğu bu yolla başka erkeklerle de birlikte olmaya zorlandığını söyledi. B.K.’nin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yaşadıklarını anlatması sonucu 13 kişi farklı zamanlarda tutuklandı. Ardından 13 kişi hakkında cinsel istismar, şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal, çocuğu fuhuşa teşvik etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçlarından dava açıldı. İlk duruşması 4 Ağustos'ta görülen davanın yarın ikinci duruşması Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Aralık'ta görüldü.

SANIKLARDAN "OLAYLARLA İLGİMİZ YOK, TANIMIYORUZ" İDDİASI

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya B.K.’nin gönüllü avukatı Aydın Barosu avukatlarından Hasret Ülkü İblikci ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının yanı sıra Antalya, Mersin ve Malatya Barosundan görevlendirilen avukatlar ile tutuklu ve tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Elbistan E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan tutuklu sanıklar F.Y. ile S.A. olayla ilgilerinin bulunmadığını öne sürerek tutukluluklarının sonlandırılmasını ve beraatlarını istedi.

AV. İBLİKCİ: "SİBER UŞAKLAŞTIRMA YÖNTEMİYLE 2 YIL BOYUNCA CİNSEL İSTİSMARA MARUZ BIRAKILDI"

Öte yandan duruşmada söz alan avukat İblikci ise, "Siber uşaklaştırma yöntemiyle 2 yıl boyunca 14 yaşındaki B.K.'nın özel fotoğrafları birbiinin çok iyi tanıyan sanıklar arasında dolaşıma sokulmuş ve cinsel istismara maruz bırakılmıştır. Bu yüzden içeride bulunan sanıkların tutukluluk hallerinin devamı gerekmektedir. Suça sürüklenen çocukların da tutuklanması talebinde bulunuyoruz" dedi.

TUTUKLU SANIKLARIN TUTUKLULUK HALLERİNE DEVAM KARARI

Tutuksuz yargılanan sanıklar da cinsel istismar olayıyla ilgilerinin bulunmadığını iddia ederek adli kontrol kaydı kararının kaldırılmasını ve beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti, iki sanığın tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların adli kontrol kararının devamına ve mağdur avukatlarının istediği delillerin toplanması ve mağdurun algılama yeteneğinin olup olmadığının İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenmesi için duruşmayı 22 Mart 2022 tarihine erteledi.