CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, bugün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Özdemir, konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“MEVZUATA UYMAYARAK HAKSIZ İDDİALARLA DİSİPLİN SORUŞTURMALARI BAŞLATILIYOR” 

“Ülkemizin en köklü, en başarılı kurumu olan Boğaziçi Üniversitesinde çok ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle partili Cumhurbaşkanı tarafından atanan rektör ve yeni oluşturulan üniversite yönetimi tarafından mevzuata uymayarak üniversite hocalarına, değerli akademisyenlere haksız iddialarla soruşturmalar başlatılıyor, disiplin soruşturmaları açılıyor, derslerinden uzaklaştırılıyor ve üniversiteye girişlerine izin verilmiyor.

“YÖK DAHA FAZLA GÖREV İHMALİ YAPMADAN BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN BU SÜRECE MÜDAHALE ETMELİ”

Bölüm ve öğretim üyelerinin oylarıyla Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini yapan Profesör Doktor Ünal Zenginobuz Hoca haksız soruşturmalar neticesinde idari görevinden alındı, üniversiteye tekrar tekrar girişine giriş yasağı konuldu ve yerine başka bir üniversiteden fakülteye dekan atanıyor ve dekan da tekrar bölümü olmadığı hâlde Ekonomi Bölüm Başkanı olarak kendisini atıyor. Tartışmalı atamalar devam etmektedir. Özellikle partili Cumhurbaşkanı sisteminin ülkemize yaşattığı kurumsuzlaşma, kuralsızlaşma, kadrolaşma maalesef Boğaziçi Üniversitesinde bir kurumu âdeta çökertme süreci olarak somutlaşıyor. YÖK'ÜN daha fazla görev ihmali yapmadan Boğaziçi Üniversitesinde yaşanan bu sürece müdahale etmesi gerektiği çağrısında bulunuyorum.”