İzmir ve Muğla'da artan iş yükleri ve ekonomik taleplerine ilişkin açıklama yapan BES üyesi SGK çalışanları, 2012 yılından beri ödenmeyen ikramiyelerinin ödenmesini ve ek ödeme yapılmasını talep etti.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili çıkarılan yasa sonrası SGK çalışanlarına ekstra iş yüklenmesine ilişkin şube binasında basın toplantısı yaptı. Toplantı salonuna "Ulufe değil hakkımızı istiyoruz" pankartı ve "SGK emekçilerinin ikramiyeleri derhal ödensin" dövizleri asıldı.

Basın metnini okuyan BES İzmir Şubesi Başkanı Mustafa Güven EYT yasasından sonra SGK’larda iş yükünün arttığı aktardı. SGK çalışanlarının çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmekte zorlandığını kaydeden Güven, "Gece gündüz demeden çalışan SGK emekçisi artık yeter diyor. Yıllardır seçim yatırımı haline getirilen SGK Prim borcu yapılandırması da dün yasalaşmıştır. SGK çalışanları maalesef her seçim siyasete alet edilmekte ancak ne SGK Başkanlığı ne de ÇSGB Bakanlığı tarafından kazanılmış haklarının iadesi için halen hiçbir girişimde bulunulmamıştır” dedi.

TALEPLER

Güven taleplerini ise şöyle sıraladı:

"* Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!

* Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!

* Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz!

* Aynı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!

* Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!"

MUĞLA

BES Muğla Temsilciliği ise Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Çok sayıda SGK çalışanının katıldığı açıklamada aynı metni okuyan BES Muğla İl Temsilcisi Haluk Yılmaz Yıldırım, SGK çalışanlarının sorunlarının çözülmesini istedi.