Sözcü gazetesinin haberine göre AKP tarafından yönetilen Pendik Belediyesi'nin park yapım ve bakım ihalesini 57.9 milyon liraya Mavi Yeşil Turizm Şirketi aldı. Geçtiğimiz yıl da aynı ihaleyi alan şirketin ortağı, AKP'den milletvekili aday adayı da olan 15 Temmuz Gazileri Platformu'nun Başkanı Erol Bulut.

"İNLERİNDE HEPSİNİ EZECEĞİZ" DEMİŞTİ

Erol Bulut'u kamuoyu, Sezen Aksu'ya yönelik tehditleriyle tanıyor. 15 Temmuz Gazileri Derneği'nin de başkanı olan Bulut, geçtiğimiz aylarda Sezen Aksu'nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem” sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Aksu'nun şeytanın yolundan gittiğini söyleyen Bulut, “İçişleri Bakanımızın dediği gibi beyinlerine sıkacağız, kafalarına ve inlerinde hepsini ezeceğiz” demişti. Bulut, tepki üzerine sözlerinin çarpıtıldığını iddia etmişti.

AKP'Lİ BELEDİYELERİN BİTKİ İHALELERİ ONLARDA

Mavi Yeşil Turizm şirketi, Türkiye genelinde AKP'li belediyelerin ve kamu kurumlarının milyonluk bitki alımı ve peyzaj ihalelerinde en çok öne çıkan kurum. Son 10 yılda kamudan 100'ün üzerinde yaklaşık 1 milyar liralık ihale aldı.

40 milyon TL sermayeye sahip olan Mavi Yeşil Turizm Şirketi'nin ortakları Erol Bulut ve Hasan Alas. Şirketin yüzde 50 ortağı Erol Bulut 24 Haziran seçimlerinde AKP'den İstanbul 3. bölge milletvekili aday adayı olmuştu. Şirketin diğer ortağı Hasan Alas da eski AKP Eyüpsultan İlçe Yönetim Kurulu üyesi.