Haber: FATOŞ ERDOĞAN

Hukuksuzluğun, makamla sağlanmış gücün karşısına hukukla çıkmak için; Biz buradayız ve adalet istiyoruz  çağrısıyla Çağlayan Adliyesi’nde C kapısı içinde meydanda buluşup alkışlarla adliye önüne giderek basın açıklaması gerçekleştirdi. "Sezen Aksu'nun koparılmaya çalışılan dili, Sedef Kabaş'ın susturulmak istenen sesi" olmak, bekçiler tarafından ters kelepçe uygulanarak, darp edilerek özgürlüğünden mahrum bırakılan  avukat Mürsel Ünder’in yalnız olmadığını söylemek için bir araya geldiğini vurgulayan avukatlara, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, HDP Milletvekili Av. Oya Ersoy, CHP Milletvekili Av. Turan Aydoğan ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel de avukat cübbeli olarak eşlit etti.

"SEZEN AKSU, SEDEF KABAŞ VE MÜRSEL ÜNDER İÇİN BURADAYIZ"

Adalet Nöbeti adına basın açıklamasını okuyan Avukat Selin Nakıpoğlu, sözlerine "“Adalet Nöbeti adına hepinizi saygıyla selamlıyorum" diyerek başladı. Adalet Nöbeti olarak onlarca kez basın açıklaması yaptıklarını, adına “Adalet Sarayı” denilen hak ve özgürlüklerini savunmak için onlarca kez adalet nöbeti tuttuklarını vurgulayan Nakipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün ise yıllar önce yazdığı bir şarkıdaki sözler nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Yeri geldiğinde o dili koparmak görevimizdir” sözleriyle tehdit edilen sanatçı Sezen Aksu’nun, yaptığı bir sosyal medya paylaşımı üzerine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün “Bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır” açıklamasının ardından sabaha karşı evi basılarak gözaltına alınan ve demokratik hiçbir ülkede bulunmayan “cumhurbaşkanına hakaret” suçu gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın ve bekçiler tarafından ters kelepçe uygulanarak, darp edilerek özgürlüğünden mahrum bırakılan meslektaşımız avukat Mürsel Ünder’in yalnız olmadığını söylemek ve dayanışmak için buradayız." 

adaletnöbet (1)

"BİZE GÜÇ VE CESARET VERİYOR"

Sezen Aksu’nun, Sedef Kabaş’ın ve Mürsel Ünder’in kendilerine yönelik saldırılar karşısındaki cesareti, direnci ve kararlılığının kendilerine de güç ve cesaret verdiğini ifade eden Nakipoğlu, "Göründüğümüzden daha çoğuz ve daha güçlüyüz. Farklılıklarımızı koruyarak yan yana ve birlikte olmaya, bunu görmeye ve göstermeye, daha çok cesarete ve dayanışmaya ihtiyacımız var sadece. Cesaretin bulaşıcı olduğunu biliyoruz. Her zamanki kararlılıkla buradayız… Demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri ve hukuk devletini savunmak, halkın hak arama özgürlüğünün sesi ve güvencesi olmak için aynı kararlılık ve cesaretle burada olmaya devam edeceğiz." dedi. Basın açıklamasında ayrıca Avukat Kemal Aytaç, Sedef Kabaş'ın avukatı Doğuşcan Aygün, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ve bekçilerin şiddetine maruz kalan Avukat Mürsel Ünder de birer konuşma gerçekleştirdi.

"TEHDİT EDENLERE NEDEN SORUŞTURMA AÇILMIYOR?"

Av. Kemal Aytaç toplanma gerekçeleri olan  hukuksuzlukları sıralayarak, Adliye önünde tehdit dolu basın açıklaması yapanlar hakkında neden hiç bir soruşturma açılmadığını sordu.  Yaptığı bir sosyal medya paylaşımı üzerine “Cumhurbaşkanına hakaret” suçu gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ın avukatlarından Doğuşcan Aygün müvekkili Kabaş'ın suç teşkil edecek bir ifade kullanmadığını söyleyerek, bu durumun hukukta bile karşılığını olmadığını belirtti.

Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ise adaletsizliklerin devam ettiğini belirterek, "Her gün olmaması gereken baskılarla, yasaklamalarla, yargılamalarla karşılaşıyoruz" dedi. Geçtiğimiz günlerde Kadıköy Söğütlüçeşme Metrobüs durağında bekçiler tarafından darp edilen Avukat Mürsel Ünder de dayanışmanın önemine vurgu yaptı.