CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisine mensup belediyelerin her türlü baskıya, dayatmaya, engellemelere rağmen hizmetlerini sürdürdüğünü belirterek "Şu anda, maalesef onayda bekleyen, 28 milyar liralık kredimiz var. Bu krediler onaylanmış olsa, -tek bir imzaya bakıyor arkadaşlar- İstanbulumuzun, Muğlamızın, Mersinimizin, birçok kentimizin ulaşım, altyapı, çevre sorunları çözülecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) teknik ve proje desteğiyle yapılan Divriği Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Divriği Kaymakamı Yakup Papaker ve ilçe halkı katıldı.

Torun, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, açılış öncesinde Divriği Belediye Başkanı Gök ile Divriği Kaymakamı Papaker’i makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti.

Seyit Torun, Divriği Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmaya, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ileterek başladı. Torun, şunları söyledi: 

"İBB, BÜYÜK BİR ATILIM İÇERİSİNDE: İBB benzer iş birliklerini başka belediyelerle de sürdürüyor. O kadar mutluyuz ki birçok yerde yaşıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Başkanımız, sadece İstanbul’un değil, Anadol’unun farklı köşesindeki sorunların çözümü için de siyasi parti ayırmaksızın, yoğun bir mücadele veriyor. Bu otogarın farklı bir projesini de geçtiğimiz aylarda Ardahan’da açtık. Yıllardır söz verilen, yıllardır seçim vadi olan o otogarı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın değerli katkılarıyla açtık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, büyük bir atılım içerisinde. Yıllardır bekleyen, kangren olmuş sorunlar çözülüyor. Öyle uçuk kaçık projelerle değil, vatandaşın birincil ihtiyaçları gözetilerek çözülüyor. Şu anda İstanbul'da bir dünya rekoru yaşanıyor. 10 ayrı hatta, metro çalışması var. Ve birçok altyapı sorunları da giderildi. Denizle karanın birleştiği Üsküdar'da, Beşiktaş'ta, Kartal’da birçok yerde, birçok belediyede sorunlar çözüldü. Ve 39 ilçesine de eşit hizmet gidiyor. İnanıyoruz ki bu çalışmalar, geleceğimize de ışık tutacak.

ONAY BEKLEYEN 28 MİLYAR LİRALIK KREDİMİZ VAR: Her türlü baskıya, dayatmaya, engellemelere rağmen bu hizmetler sürüyor. Şu anda maalesef onayda bekleyen 28 milyar liralık kredimiz var. Bu krediler onaylanmış olsa, -tek bir imzaya bakıyor arkadaşlar- İstanbulumuzun, Muğlamızın, Mersinimizin, birçok kentimizin ulaşım, altyapı, çevre sorunları çözülecek. Sonuçta vatandaşımıza gidecek bu hizmetler. Ama maalesef bir anlayış, bunlara onay vermiyor. Olsun, vermesinler. Ama inanıyoruz ki 2023 Haziranı'nda yapılacak seçimlerde bunu onaylamak Millet İttifakı'nın adayına nasip olacak. Bizim Cumhurbaşkanımıza nasip olacak.

İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz. Cumhuriyetimizin inşallah önümüzdeki günlerde kuruluş yıl dönümünü kutlayacağız. İnanıyorum ki, 100. yılında da Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandıracağız."