Japonya’da 23 Temmuz'da başlayacak Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları seyircisiz yapılabilir. Ülkede yeni tip koronavirüsün yayılma ihtimaline karşı bu ihtimalin masada olduğu belirtiliyor.

Ülke çapında artış eğiliminde olan vakaların, olimpiyatların başlayacağı 23 Temmuz’a kadar kontrol altına alınması zor görünüyor. Kyodo ajansının Japonya Hükümeti kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, hükümetin önünde üç seçenek bulunuyor. Seyirci kısıtlamasının uygulanmaması, yüzde 50 kapasitesiyle seyirci kabul edilmesi ya da tamamen seyircisiz bir turnuva seçenekleri arasından tercih yapılacak. Son bir seçenek ise Japonya içinden Kovid-19 aşısı olmuş kişilerin seyirci olarak kabul edilmesi olarak öne çıkıyor.

ANKETLER ERTELEME DİYOR

Tokyo Olimpiyatları’na ilişkin yapılan anketlerde iptal ya da erteleme seçenekleri öne çıkıyor. Japon halkı, hükümetin pandemi sürecini iyi yönetemediğini düşünürken, dün parlamentoda konuşma yapan Başbakan Suga Yoşihide, gerekli önlemlerin alınacağını ve Tokyo Olimpiyatları’nın planlandığı gibi yapılacağını söyledi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach da önceki gün seyirci kapasitesinin düşürülmesi konusunda esnek olacaklarını belirtmişti. 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan Tokyo Olimpiyat Oyunları, pandemi nedeniyle ertelenmiş, 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de yapılması kararlaştırılmıştı.