Tarihi dokusu korunarak restorasyonu tamamlanacak olan eski Çırçır Fabrikası’nın temel atma töreni, dün akşam saatlerinde siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşların katılımıyla düzenlendi.

Seyhan’da hem sosyal belediyecilik hem de kentin kültür-sanat alanlarında gelişimini destekleyen bir anlayışla hizmet verdiklerini dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar döneminde kamulaştırılan eski Çırçır Fabrikası’nın sanat merkezine dönüştürüleceğini aktardı. Akay, Eski İstasyon binasının da restore edilerek yeniden kent yaşamıyla bütünleştirileceğini duyurdu. 

KILIÇDAROĞLU’NUN SELAMINI İLETTİ 

Törende, önceki gün ziyaret ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını katılımcılara ileten Başkan Akif Kemal Akay, şöyle konuştu:

“Genel Başkanımız bizden beklediği; yakın iktidarımıza Millet İttifakı olarak bizim hazır olmamız. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerimizi artırarak devam etmemizi istedi. Özellikle sosyal yardımlar açısından belediyelerimizin hizmetlerinden son derece memnun kaldığını ifade etti.”

Zeydan Karalar döneminde kamulaştırılan İlhan-Turhan Selçuk kardeşlerin gençliklerinde yaşadığı tarihi binayı Karikatür Evi olarak Adanalıların hizmetine sunacaklarını belirten Akay, “Geçmiş dönemde kamulaştırılması yapılan çok sayıda alan bu dönemde tamamlanacak. Yaşar Kemal Evi, Orhan Kemal Evi, Muzaffer İzgü Evi gibi bir takım evlerin de artık Adana’ya kazandırılması lazım” diye konuştu. 

“ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLERDE BULUŞACAĞIZ”

‘Festivaller kenti’ olarak anılan Adana’ya gelen turistlerin kentin tarihi güzelliklerini görmesinin önemine de değinen Başkan Akay, Tepebağ ve Ulucami çevresinin Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yapılan sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarının ardından çok daha değerli ve önemli bölge haline geleceğine işaret etti. Akay, “Sizlerle çok daha güzel günlerde buluşacağız. Bu tesisin Adana’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çırçır Fabrikası’nı Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde kamulaştıran Başkan Karalar, binanın sanat merkezine dönüşecek olmasından duyduğu memnuniyeti, şu sözlerle dile getirdi:

“Çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Görüyorsunuz burası Adana’nın en değerli yerlerinden bir tanesi. Burada ticari konut olabilir, konut olabilir, AVM bile olabilir ama başka tesisler için kullanıyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğin bir göstergesi olarak bu tür yerleri bir ticari kazanç için değil kültür sanat ya da halkımızın değerlendirebileceği başka tesisler için kullanıyoruz. Adana’ya hayırlı, uğurlu olsun.”