Seyhan’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla projeler üreten Akif Kemal Akay Başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, Yalmanlı mahallesinde yapımını tamamladığı muhtarlık binasının ve spor tesislerinin açılışını yaptı. 

Belediye’nin Yalmanlı mahallesinde yapımını tamamladığı muhtarlık binası ve spor tesislerinin açılışı CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, muhtarlar, meclis üyeleri, CHP Seyhan İlçe örgütü yöneticileri ve yurttaşların katılımıyla yapıldı.

İçerisinde muhtarlık binası, futbol, basketbol, voleybol sahaları ile tenis kortu bulunan tesis yapılan törenle hizmete açıldı. Kırsal bölgeleri kalkındırmanın önemini vurgulayan Başkan Akay, “Burası sadece bir spor alanı olmayacak, kısa süre sonra burada eğitim ihtiyaçlarının, kadınların bazı temel gereksinimlerinin karşılanacağı bir alan da olacak” dedi.

KIRSAL KALKINMA ÖNCELİKLİ KONU

Kentin kırsal bölgelerinin kalkınmasının önemini vurgulayan Başkan Akay, kırsal kalkınmanın özen gösterilmesi gereken önemli konulardan biri olduğunu vurguladı. Hizmete açılan tesisin sportif faaliyetlerle sınırlı bir hizmet alanı olmayacağının altını çizen Başkan Akay, “Kısa süre sonra burada eğitim ihtiyaçlarının ve kadınların bazı temel gereksinimlerinin karşılanacağı alan da olacak burası. Sporla gençlerimiz, çocuklarımız gerek vücut, gerek ruh ve zihin sağlığı açısından ilerleme kaydederken, aynı zamanda kadınlar da şehirde yaşayanlara sağlanan her türlü olanağı büyük ölçüde burada bulacaklar” diye konuştu. 

Seyhan Belediyesi’nin hizmete açtığı spor tesislerinin toplum için önemini vurgulayan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ise “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması, sporla, bilimle, kitaplarla uğraşması gerçekten çok önem taşıyor. Eğitimin ne yazık ki bir standarda ulaşmadığı bir ortamda sporun, bilimin ve insanlığa hizmet edecek bu tür tesislerin olması gerçekten önem taşıyor” dedi.

Çocuklara ve gençlere tesislerden yararlanmaları çağrısında bulunan Yalmanlı Mahallesi Muhtarı Oktay Baysal da Akay’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Baysal, “Spora gönül veren vatandaşlarımıza hizmet edecek bu tesisimizin, bölgemize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesisin hoşça vakit geçirmek isteyen herkes için yeni bir nefes alanı olacağına inanıyorum. Atatürk çocuklarının sağlıklı, ahlaklı, nitelikli yetişebilmesi için mahallemize ve bölgemize kazandırılan bu güzel tesisin bizi mutlu ettiğini söyleyebiliriz’’ diye konuştu.