Yenilikçi fikirlerin hayata geçirilebilmesine yönelik olarak eğitim, tasarım ve üretim alanlarında hizmet vermek üzere Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın öncülüğünde hizmete açılan Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM), Mersin Altın Çilek Ödülleri Töreni’nde, teknoloji ve inovasyon dalında Yılın En İyi Teknoloji Projesi ödülüne layık görüldü.

SEYTİM, ilk olarak Türkiye Belediyeler Birliği tarafından gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlanması, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımı, genç girişimcilerin ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi amacıyla düzenlenen ‘Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Uygulama’ yarışmasında Seyhan Belediyesi’ne ‘Genç Dostu Şehir’ ödülünü kazandırdı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

SEYTİM ÖĞRENCİLERİ ROBOTİK KODLAMADA TÜRKİYE ŞAMPİYONU

REX 2022 ve ROOT 2022 Türkiye Geneli Robotik Kodlama yarışmalarına katılan SEYTİM öğrencileri, REX 2022 yarışmasında Türkiye şampiyonluğu ve ikinciliği, ROOT 2022 yarışmasında ise 5, 7 ve 8’incilik derecelerini elde ettiler.

Teknofest 2022 Roket Yarışması’nda üniversiteler ve daha önce atış yapmış liselerin katıldığı orta kategoride yarışan SEYTİM Eryurt Roket Takımı, 41 takım içerisinde hem Türkiye dördüncüsü olma başarısını gösterdi hem de ‘En İyi Takım Ruhu’ ödülüne layık görüldü.

UNCHR’NİN TÜM DÜNYADAKİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ARASINA GİRDİ

SEYTİM, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından da tüm dünyadaki ‘iyi uygulama’ örnekleri arasında gösterildi. UNCHR’nin web sitesinde SEYTİM’in kuruluş amacı, gerçekleştirilen faaliyetler hakkında detaylı bilgiler İngilizce olarak okuyuculara aktarıldı.

“BÜTÜN AMACIMIZ YAKIN GELECEKTE DAHA GÜZEL BİR DÜNYADA YAŞAMAK”

SEYTİM, son olarak, Mersin Altın Çilek Ödülleri töreninde teknoloji ve inovasyon dalında Yılın En İyi Teknoloji Projesi ödülüne layık görüldü. Başkan Akay, ödül töreninde yaptığı konuşmada, dijital teknolojinin dünyanın yakın geleceğine egemen olacağına dikkati çekti.

SEYTİM’in Covid-19 salgını sonrasında görünür hale gelen gıda ve çevre sorununu birlikte ele alan bir yapıda oluşturulduğunu dile getiren Akay, “Şu anda yaptığımız şey önümüzdeki dönemde yapay zekâya, metaverslere bir şekilde çocuklarımızın hazırlanması. Diğer taraftan da Avrupa Yeşil Mutabakatı’na ve biraz da dünyadaki gelişmelere bağlı olarak teknolojinin tarımda kullanılarak çevreye en az zarar verecek, en verimli şekilde sağlıklı ve güvenli ürün elde etmenin yolunu bulmak. SEYTİM şu anda bunlar üzerinde çalışıyor. Umuyorum özellikle gençlerimiz, dijital teknolojiye çok küçük yaşta başlamış gençlerimiz bunları daha üretime dönük olarak kullanır. Bütün amacımız bu. Bütün amacımız yakın gelecekte daha güzel bir dünyada yaşamak” dedi.