Haber: Burak Necip Başar

Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Arifler Mahallesi’nde dün başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Çukurincir Mahallesi'ne kadar ulaştı. Yangına 2 helikopter havadan müdahale ederken, karadan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer Belediyesi ve birçok çevre il ve ilçe itfaiye ekipleri müdahalelerini sürdürüyor.

BİR İTFAİYE PERSONELİ YARALANDI

Yangın bölgesinde 3 ayrı noktada konuşlanan UMKE ve Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık ekiplerinden edinilen bilgiye göre, yangın bölgesinden 1 itfaiye personelinin ellerinin yandığı ve olay yerinde yapılan ilk müdahaleden sonra Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.

HERKES SEFERBER OLDU

Fethiye, Kaş, Elmalı ve civar ilçelerden Seydikemer’e ekipler sevk edilirken, yurttaşlar ekiplere yardım etmek için bölgeye akın etti. Fethiye ve Seydikemer’de inşaat ve gıda sektöründe faaliyet gösteren özel şirketler su taşıma kapasitesine sahip araçlarını ve iş makinalarını belediyelerle koordineli olarak bölgeye sevk etti.yangın (1)

ÖLÜDENİZ’DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ UÇUŞLARINA ARA VERİLDİ

Devam eden yangınlara müdahale eden hava araçlarının Ölüdeniz'den su alması dolayısıyla yamaç paraşütü uçuşlarına ara verildi.

Fethiye Kaymakamlığı tarafından alınan kararda şu ifadeler yer alıyor:

"Yangın söndürme faaliyetleri için kullanılan hava araçları yamaç paraşütü uçuş sahamızı kullanarak Ölüdeniz'den su almaktadır. Bu nedenle gerek pilotlarımız ve yolcularımızın güvenliği, gerekse helikopterlerin daha rahat manevra yapabilmesi amacıyla yamaç paraşütü faaliyetleri durdurulmuştur."

seydikemer (3)