SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından iş dünyasındaki kadınların birbirlerine destek olmaları ve birbirlerinden ilham almaları için hayata geçirilen İş Dünyasında Kadın Mentorluk Buluşmaları Programı’na başvurular başladı. Farklı sektörlerden farklı deneyim kademelerindeki kadınların kariyer yolculuğu, iş-özel hayat dengesi, kişisel gelişim gibi farklı alanlarda birbirleriyle deneyim paylaşmalarını sağlayacak projenin ilk buluşması 7 Ocak’ta gerçekleşecek.

İş dünyasındaki kadınların dayanışmanın gücüyle kendilerini daha güvenli hissetmelerinin hedeflendiği bu proje, farklı alanlarda deneyimlerini paylaşmak veya tecrübesi olan başka kadınlardan öğrenmek ve ilham almak isteyen tüm kadınları, eşitlik ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir geleceği birlikte inşa etmeye çağırıyor. Farklı sektörlerden farklı deneyim kademelerindeki kadınların kariyer yolculuğu, iş-özel hayat dengesi, kişisel gelişim gibi farklı alanlarda birbirleriyle deneyim paylaşmalarına imkan veren projenin ilk buluşması 7 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 11.00’de Ses Derneği’nin sosyal merkezinde gerçekleşecek. İlgilendikleri ortak konular üzerinden eşleşen mentor ve mentiler, iki aylık süre içinde kendileri belirledikleri tarih ve mekanlarda düzenli buluşmalara devam edebilecek.

KADINLAR CAM TAVANLARI BİRLİKTE KIRACAK

Kadınların işgücüne katılımı ve yönetici pozisyonlarında eşit temsili önündeki sistemsel engelleri yıkmak için birlikte mücadele edebilecekleri ve birbirlerine destek olabilecekleri bir alan oluşturmayı hedefleyen SES İş Dünyasında Kadın Mentorluk Buluşmaları Projesi’ne mentor veya menti olarak dahil olmak mümkün. 8 hafta sonunda, derneğin sosyal merkezinde gerçekleşecek büyük buluşmayla sonlanacak projeye, mentor veya menti olarak katılmak için www.sesdernegi.org adresindeki başvuru formunu doldurmak gerekiyor.

SES_mentorluk_bulusmalari_2

SES EŞİTLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak üzere çalışır. Aktif yurttaşlık temelinde eşitlik ve dayanışma değerlerini savunur ve bu doğrultuda da projeler geliştirir. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak üzere kadının bütünsel olarak ama özellikle de kamusal alan ve politikada güçlendirilmesini önceliklendirir. Sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği başta olmak üzere, kamusal ve toplumsal sorunların çözümü için genç kadın liderlerin öne çıkmaları için çaba harcar. Kadının eşitlik mücadelesini dijital medyada sürdürmek üzere SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu adlı dijital kadın haber sitesini yayınlamaktadır.