SES Çanakkale Şube’nin düzenlediği basın açıklamasında, SES’in promosyon konusunun ülke çapında gündemleşmesi için Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile YÖK’e Türkiye genelinde toplanan imzaları ve talepleri içeren yazıları gönderdiği, çok sayıda eylem/etkinlik ve basın açıklaması gerçekleştirdiği anımsatıldı. 6 ay öncesine kadar 3 yıllığına 35-40 binlerin telaffuz edildiği süreçte, Sağlık Bakanlığı ve yetkilendirilmiş sendikanın gayretiyle Ziraat Bankası ile yapılacak 25 bin 200 TL nakit ve 3 bin 800 TL para puan şeklinde skandal bir promosyona hapsedildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

“İhale yapılmaksızın el sıkışılan bu anlaşmanın detayları, alın terimizin ve emeğimizin gaspını gözler önüne sermektedir. Sağlık çalışanına kaybettirme Bakanlığına dönüşen Sağlık Bakanlığına ve kazanım nidaları atmaktan utanmayan malum sarı kamuflajlı yapıya, buradan, sahanın tam ortasından, meslektaşlarımızla birlikte sesleniyoruz: Bu promosyon değil, gasp anlaşmasıdır. Bu promosyon değil, rant anlaşmasıdır. Bu promosyon değil, kamu bankalarına kar ettirme anlaşmasıdır.

Yoksulluk sınırının 27 bin TL olduğu ülkemizde, kamu emekçisine her alanda kasıtlı ve planlı kaybettirilmektedir. Devletin memuru aç ya da yoksul olamaz! Devlet kendi memurunu aç ya da yoksul bırakamaz! Böylesine ciddi bir ekonomik kriz ortamında nefes olması adına aylardır beklediğimiz promosyonun fiyaskoyla sonuçlanması, onur kırıcıdır!

Sorularımız yanıt beklemektedir. UYARIYORUZ! Emekçilerden yana, açık ve şeffaf olmayan herhangi bir promosyon anlaşmasına imza atarsanız; kredi kartlarını iptal edeceğiz, ek hesap açmayacağız, kredi çekmeyeceğiz, EFT-Havale, fatura ödeme işlemi yapmayacağız, maaş günü tüm paramızı çekecek ya da başka hesaplarımıza aktaracağız, limit üstü çekim için şubelerinizi meşgul edeceğiz. Ekstra iş yükü, zaman kaybı ve işlem zorluğu yaratacağız. Bizlerin belirleyeceği bankalarla anlaşma yollarını sonuna kadar zorlayacağız.

Promosyon anlaşmaları;

-En çok 3 yıllığına yapılmalı

-Enflasyon oranları 6 ayda bir sözleşmeye yansıtılmalı

-Yüzde 30 zam oranı, bankaların aşırı karları, ekonomik kriz ve enflasyon göz önüne alındığında, en düşük promosyon anlaşması 45-50 Bin TL bandında olmalı

-Bankaları korumaya yönelik tek taraflı sözleşmeler yerine, emekçilerin de fesih hakkının olduğu demokratik sözleşmeler yapılmalı

-Personel aleyhine cezai şartlar konulmamalı

-Emekçiler tüm örgütlü yapıları (sendikaları) aracılığıyla sözleşmeye taraf olmalı

-İdarenin banka promosyon teklif alma duyurusunda tüm bu hususlar yer almalıdır.”