Haber: Sabri Kırdar

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında devam eden aşılama sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yurttaşlara aşı çağrısı yapan Şükran İçöz, “Toplumsal bağışıklık sağlanmadan salgın bitmez, toplumsal bağışıklanma da aşısız olmaz. Tedirgin olmayalım aşı olalım” ifadelerini kullandı.

"TEDİRGİN OLMAYALIM AŞI OLALIM"

Koronavirüs vakalarında yeniden ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken İçöz, şunları kaydetti:

"Yeni bir pikle karşı karşıya kalmamız an meselesi. Turizm sezonu düşünülerek, aşılama düzeyinin çok düşük olduğu bir dönemde tam açılmaya gidildi. Vaka sayıları 4 binli rakamlara gerilemişken son günlerde yine 25 binli rakamlara yükseldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı da artık yüzlü rakamlarla ifade ediyoruz.  Aşılama oranının çok düşük  illerde yoğun bakımların neredeyse tamamı dolu. 

Şu ana kadarda aşılama konusunda istenilen düzeye erişilmiş değil. Bunda başta iktidarın yeterince aşı temin edememesi, aşılar arasında ayrım yapması, halk arasında oluşan aşı karşıtlığı gibi sebepleri sayabiliriz. Maalesef, Sağlık Bakanlığı halkta oluşan aşı karşıtlığını ve tedirginliğini giderecek gerekli adımları atmamaktadır. Aşılama oranlarının bölgeler arasında eşitsizliğinin giderilmesi; aşı tedarikinde, lojistiğinde ve uygulanmasında yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması;  tüm dezavantajlı grupların öncelikli aşılama kapsamına alınması hayatidir. Toplumsal bağışıklık sağlanmadan bu salgın bitmez, toplumsal bağışıklanma da aşısız olmaz.

"SALGIN BİTMEDİ, ARTARAK DEVAM EDİYOR"

Salgın tehlikesi henüz geçmiş değil, aşılama hızı arttırılmaz ve toplumsal bağışıklık sağlanamazsa yeni kısıtlamalar kaçınılmaz hale gelebilir. Maske ve mesafe kurallarına uymaya devam edelim. Tedirgin olmayalım aşı olalım."