Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle şube binasında açıklamalarda bulundu. Şükran İçöz "Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçisi kadınlara ayrımcılık, mobbing, emek sömürüsü, güvencesiz, esnek ve örgütsüz çalışma koşulları dayatılıyor. Ucuz iş gücü olarak görülüyoruz. Ancak örgütlü mücadelemle bu emek sömürüsünü bertaraf edeceğiz." dedi.

"KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ"

İçöz tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Biz biliyoruz ki; 25 Kasım insanlık tarihinde kadınlara yönelen, vahşi bir şiddetin, bir insanlık ayıbının, bir utancın yıldönümü olduğu gibi, aynı zamanda kadınların patriarkaya, faşizme ve sömürüye karşı duruşunun da yıldönümüdür. 25 Kasım, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, aile içi şiddete, savaşa, militarizme ve kadın haklarını yok sayan sistemlere karşı kadın dayanışmasını yükselteceğimiz gündür.”

"Türkiye’de 25 Kasım'da sokağa çıkan kadınlar, erkek-devlet şiddetine ve cinsel şiddete karşı sesini yükseltiyor. Kadın ve erkek eşitliği fıtrata aykırı diyen ve aile içi şiddeti mahrem olarak değerlendiren erkek devlet zihniyeti kadına yönelik şiddeti adeta körüklüyor. Bu zihniyetin “erkek yargısı” da kadınları öldüren erkekleri korumaktan geri durmuyor. Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçisi kadınlara ayrımcılık, mobbing, emek sömürüsü, güvencesiz, esnek ve örgütsüz çalışma koşulları dayatılıyor. Ucuz iş gücü olarak görülüyoruz. Ancak örgütlü mücadelemle bu emek sömürüsünü bertaraf edeceğiz."