Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı velilerin ve mahalle sakinlerinin 2 bin 311 gündür sürdürdükleri eyleme ziyarette bulundu. Burada veliler ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Kadıgil, kesinleşmiş yargı kararına rağmen okulun imam hatip olarak faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekti.

‘BU OKUL KESİNLEŞMİŞ YARGI KARARINA RAĞMEN KAÇAK BİR ŞEKİLDE İŞLETİLİYOR’

İsmail Tarman Ortaokulu önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kadıgil, 2018 yılında istinaf mahkemesi tarafından verilen iptal kararına rağmen okulun, imam hatip olarak faaliyetine devam etmesine karşılık “Kesinleşmiş bir yargı kararına rağmen arkamızda bulunan bu okul kaçak bir şekilde işletiliyor” diyerek şöyle devam etti:

‘BUNUN MÜSEBBİBİ MEB’E ATADIKLARI NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİRTAKIM KİMSELERDİR’

“Bunun müsebbibi Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüdür, bunun müsebbibi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür, bunun müsebbibi Milli Eğitim Bakanlığı’na atadıkları ne idüğü belirsiz birtakım kimselerdir.”

Kadıgil konuşmasının devamında, suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaatlarında, geçen haftalarda söz ettiği ve sermaye piyasası kurulu ile alakalı yolsuzluklarda adı geçen Maya Eğitim Danışmanlık isimli şirketin de ortağı olan Zehra Taşkesenlioğlu’nun kardeşi Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman’a işaret ederek “Ayrıca şunu da çok iyi biliyoruz. Gerek bu okulun ismini taşıyanlar, gerek şu anda TBMM’de aktif vekil olarak çalışanların bazılarının kardeşlerinin isminin karıştığı bu hususu biz takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘UNUTULUR GİDER DİYE BEKLEYEN VARSA DAHA ÇOK BEKLEYECEK’

Kadıgil son olarak şu sözleri kaydetti:

“Şu anda aldığımız bilgilere göre; bölgede 13 km karelik bir alanda yalnızca 4 ya da 5 tane düz okul bırakılmış durumda. Dindar ve kindar nesil yetiştirme arzusu uğruna katlettikleri okullardan biri de İsmail Tarman Ortaokulu. Çok iyi bilsinler ki gerek mahalleli, gerek bizler, gerek bu davaya destek veren tüm siyasi partiler olarak, bu kaçak okulun bu şekilde devam etmesine izin vermeyeceğiz. Unutulur gider diye bekleyen varsa daha çok bekleyecek.