AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanıp, iki taraftan 4 kişinin yaşamını yitirdiği olaya dair devam eden yargılamada mahkeme heyeti, Şenyaşar ailesi avukatlarının tüm taleplerini reddetti.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre;Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında yaşanan ve her iki taraftan 4 kişinin yaşamını yitirdiği olaya dair Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6’ncı duruşmasında tanık Murat Kaya dinlendi. Olaydan üç gün sonra ifade veren tanık Kaya, ancak 2 buçuk yıl sonra dinlenmek üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Bir önceki duruşmada mahkemenin dinlenmesine karar verdiği Kaya, Urfa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBIS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

TANIK İDDİALARI YALANLADI

Beyanlarında AKP’li vekil Yıldız’ın ileri sürdüğünün aksine dükkana girmeleriyle birlikte Şenyaşarlar’dan hiç kimsenin vekile 'Sen bizim kim olduğumuzu biliyor musun? Biz örgütteniz' gibi bir söylemde bulunmadığını ifade eden Kaya, yine bu yönlü bir tartışma yaşanmadığını söyledi.
Kaya, “Milletvekilinin iddia ettiği gibi Celal Şenyaşar ile bir tartışma yaşanmadı. Belki dışarı çıktıktan sonra etrafındakiler Celal ve Adile hakaret etti. Daha sonra karşılıklı hakaretler yapıldı” dedi.
Tanık Kaya’nın dinlenmesin ardından söz alan Şenyaşar ailesi avukatlarından Hidayet Enmek, tanığın beyanlarından da anlaşıldığı üzere Şenyaşar ailesi fertlerinin AKP’li vekil ve beraberindekilere yönelik "Biz örgütteniz" şeklinde söylemde bulunduğu iddialarının yalan olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Enmek, dosya kapsamında tutuklu bulunan müvekkilleri Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesini talep etti.

'SORUŞTURMA VE YARGILAMA HUKUKA AYKIRI'

Şenyaşar ailesi avukatlarından Bülent Duran ise, önceki duruşmalarda bulundukları taleplerinin reddedilmesi nedeniyle mahkeme heyetine tepki gösterdi. Av. Duran, "Gelinen aşamada mahkeme karar vermek amacıyla toplanmış. Bakın bugün dinlenen tanık Mustafa Kaya'nın daha önce ifadesi alınmış, ama ifade tutanakları dosyaya eklenmemiş. Savcılık bazı delilleri getiriyor, bazılarını getirmiyor. Urfa Cumhuriyet Başsavcısı hukuka aykırı bir soruşturma yürüttü. Mahkemeniz de hukuka aykırı bir yargılama yapıyor. Savcı ise buna uygun bir mütalaa hazırlıyor. Kaygılarımız hat safhada" diye belirtti.

'SAVCI SUÇ IŞLEMEYE DEVAM EDIYOR'

Dava dosyasına müdahale edildiğinin açık şekilde görüldüğünü dile getiren Duran "Mahkeme, savcılığa kısıtlılık kararı olan belgeleri bana gönder diyor savcılık, 'hangilerini istiyorsun?' diye cevap yazıyor. Gelinen aşamada Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı suç işlemeye devam ediyor. Bu şekilde adil bir karar çıkmaz. Birileri bir şeylerin üstünü örtmek istiyor. Yıldız ailesi aklanmak isteniyor” dedi.
Şenyaşar ailesi avukatları, mahkemeden tutuksuz sanıklardan İbrahim Yıldız’ın tape kayıtlarının dosyaya eklenmesi, soruşturmanın genişletilmesi, olaya ilişkin harici bulgu ve delilerin tespit edilmesi, işyeri ve hastane boyutlarıyla ikiye ayrılan soruşturmanın birleştirilmesinin yanı sıra esasa dair ek süre taleplerinde bulundu.

AVUKATLARIN TÜM TALEPLER REDDEDİLDİ

Heyeti, verilen aranın ardından tüm talepleri reddederek bir sonraki duruşmayı 2 Nisan tarihine erteledi.