Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'nın davalarında taraf olduğunu belirten Ferit Şenyaşar, böylesi bir davada adil yargılama yapılamayacağını ifade etti. 

Urfa Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 644’üncü gününde sürüyor. 

ARAÇLA ENGELLEME

Suruç  ilçesindeki evinden adliye önüne gelen Ferit Şenyaşar ve Emine Şenyaşar, adliye önünde "Adalet" yazılı pankartı astıkları yerin önüne bir kez daha resmi plakalı araçların park ettiğini görünce, pankartı kendi araçlarına asarak nöbeti başlattı. 

'ADALET VAR MI?'

Davada taraflardan katliam yapanın iktidar partisinin milletvekili olduğunu ve partisi tarafından da istenmediğini ifade eden Şenyaşar, "Ama bu milletvekiline sahip çıkan bir İçişleri Bakanı var, bu hukuksuzluğa sessiz kalan, tarafını milletvekilinden yana belirleyen bir Cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'nın taraf olduğu bir dava da adil yargılama yapılmayacağını Türkiye'de herkes biliyor" diye konuştu.  Olayın bütün olmasına rağmen davanın 2 yıl sonra "İşyeri" ve "hastane" olarak ikiye ayrıldığını belirten Şenyaşar, şunları söyledi: "Geldiğimiz bu noktada olay üzerinden 5 yıla yakın zaman geçiyor. Bu iki davanın birleştirilmesi istinaf tarafından isteniyor. Yargılama yeniden başlayacak. 'Türkiye'de yargı bağımsızdır, tarafsızdır, siyasetin bir engellemesi yoktur' diyen biri varsa bu davamıza baksın" ifadelerinde bulundu. 

İşin içine Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'nın girmesinden sonra davalarının "Münferit" olmaktan çıktığını söyleyen Şenyaşar, "Davamız 'Türkiye'de adalet var mı? Yok mu? Yargı bağımsız mı? Bağımlı mı?’ şeklinde bir mücadeleye dönüştü" dedi. 

‘KARDEŞİMİZ SİYASİ BASKI ALTINDA REHİN’

Şenyaşar şöyle devam etti: "Biz adliye önündeyiz, haklıyız. İşyerimizde yaptığımız bütün eylemler işyerimizin kamera görüntülerinde görüldüğü üzere meşru müdafaa kapsamındadır. Kardeşim kimseyi öldürmemiştir. Sadece bize saldıran 2 kişiye ateş etmiştir. O iki kişi de yaralanmıştır. Kardeşimiz tutuklu demiyoruz, siyasi baskı altında rehin olarak bulunuyor. Bu adaletsizliği biz kabul etmiyoruz."

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Hastanede katliam yapan, insanlık suçu işleyenler hakkında iki kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istense de bu şahısların toplum içinde dolaştığını aktaran Şenyaşar, "Ama işyerinde meşru müdafaa kapsamında savunma yapan kardeşim tutuklu bulunuyor. Biz haklıyız, direneceğiz, adliye önünden ayrılmayacağız. Yarın öbür gün iktidar partisinin milletvekilleri ya da adayları Urfa'ya gelecek. Urfa halkı bu adaletsizliği görecek. Bir aday buraya geldiğinde halkın ilk soracağı soru bu adaletsizlik olacak. Biz de bunların karşısına çıkacağız. Bu adaletsizlik giderilmeyinceye kadar da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.