Urfa Adliyesi önünde 458 gündür kesintisiz tutuğu Adalet Nöbeti ile katledilen eşi ve iki oğlu için adalet isteyen Emine Şenayaşar, sağlık sorunlarına rağmen talepleri karşılanana kadar nöbeti sürdüreceğini söyledi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 458’inci gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden adliye binası önüne gelen aile, nöbetlerini Urfa Adliyesi binası merdivenlerine oturarak başlattı. Anne ve oğlu gün içinde adliyeye yolu düşen avukat ve yurttaşlara adalet mücadelesi ve dava dosyaları ile ilgili bilgi aktarımında bulunuyor. 

Sağlık sorunlarına rağmen nöbeti kesintisiz sürdüren Emine Şenyaşar, “458 gündür burada oturuyoruz. Oğlum Fadıl yaklaşık 4 yıldır suçsuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Adalet sağlanana kadar ben buradan kalkmayacağım. Herkes için adalet istiyoruz. Bizim iki talebimiz var; oğlumun serbest bırakılması ve katliama karışan herkesin tutuklanması. Taleplerimiz karşılanmadı, karşılanan kadar ben buraya geleceğim” diye konuştu.

‘MİLYONLARA UMUT OLAN…’

Aile sanal medya hesabından oyuncu Müjdat Gezen, Nihal Yalçın, sanatçı Aynur Doğan ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2015 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ni hesaplarını etiketleyerek, “Adalete ulaşma konusunda milyonlara umut olan, Türkiye'de adaletten bahsedildiğinde ilk akla gelen annenin mücadelesi Şanlıurfa Adliyesi kapısında 458’inci günde devam ediyor” mesajını paylaştı.