Şenyaşar ailesi, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti’ni 533’üncü gününde polis ablukasında sürdürüyor.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 533’üncü gününe girdi. Sabah saatlerinde anne ve oğlu, Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi. 

Ailenin adliye binası girişinde bulunan gölge alanda oturması 8 Ağustos tarihinde bu yana "Savcılık kararı ile" polisler tarafından engelleniyor. Anne ve oğlu, nöbete başlamadan adliye binasına girerek dosya savcısı ile görüşmek istedi. Ancak savcı makamında bulunmasına rağmen aile ile görüşmek istemedi. Aile bunun üzerine nöbeti adliye binası girişinde bulunan gölgede başlattı. Polisler savcılık kararını gerekçe göstererek ailenin burada oturmasını engellemek istese de Emine Şenyaşar, oturarak nöbeti sürdürdü. Bunun üzerine polisler Emine Şenyaşar'ın üzerine oturduğu mindere el koydu. Anne ve oğlu devamında onlarca polis tarafından ablukaya alındı. 

GAZETECİLER ENGELLENDİ

Nöbet sırasında çekim yapmak isteyen gazeteciler de polisler tarafından engellenmek istendi. Polisler Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Emrullah Acar’ın kimliğini alarak Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi. Polisler Acar’ı görüntü çekmekten alıkoymak için çantasını boşaltmasını talep etti. Acar, engellemeye rağmen çekim yapmayı sürdürdü. 

‘SENDE VİCDAN YOK MU?’

Ablukaya tepki gösteren Emine Şenyaşar, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Senin de çocukların var. Bu zulmü görmüyor musun? Sende vicdan yok mu? İki kişi kaldık gelin bizi de öldürün. Sesimizi duyan yok mu? Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet? Artık bu acıyı kaldıramıyorum. Ailemi katlettiniz. Herkes bu zulme karşı ayağa kalksın. Artık yeter. Bu nasıl vicdansızlık? Neden adalet gelmiyor? Neden vekilinizi koruyorsunuz?" diye sordu. 

NÖBET ABLUKADA SÜRÜYOR

Polisler adliye binası önünde gelen avukatlara “Aileyi ikna edin buradan kaldırın yoksa gözaltına alacağız” diyerek tehditte bulundu. Ailenin avukatları Urfa Cumhuriyet Başsavcı vekilinden randevu almak için adliye binası içerisine girerken, anne ve oğlu, nöbeti polis ablukasında sürdürüyor. Polis ablukasında bulunan Emine Şenyaşar’ın yaktığı ağıtlar adliye binası önünde yankılanıyor.