Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesi, 515 gündür zulmün devam ettiğini belirterek, "Devlet varsa, adalet nerede?" diye sordu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 515’nci gününde sürüyor. Aile, sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden Urfa Adliyesi merdivenleri önüne gelerek, 3 aile ferdinin içerisinde bulunduğu sırada saldırıya uğrayan ambulansın fotoğrafı ve “Devlet varsa adalet nerede? 515 gündür bu zulüm niye devam ediyor” yazılı dövizlerle nöbetlerini başlattı. 

60 DERECE SICAKTA ADALET ARAYIŞI

Adalet arayışlarının devam ettiğini belirten Ferit Şenyaşar, “Urfa’da aşırı bir hava sıcaklığı var. Termometreler bazen 60 dereceyi geçiyor. Buna rağmen 65 yaş üzerindeki annemle beraber nöbetimize devam ediyoruz. Ortada bir haksızlık bir zulüm var. Devletin bütün yetkilileri bu hukuksuzluğu bu zulmü görüyor. Burada devletin bir ambulansı var. Devlet hastanesinin bir ambulansına yapılan saldırı devletin itibarına yapılan bir saldırıdır. Bir an önce hukuk devletinin gereğinin yerine getirilmesini, bu zulmün bitmesini istiyoruz” diye konuştu.

‘BİR AN ÖNCE GEREĞİNİ YAPIN’

Nöbetleri ardından annesi Emine Şenyaşar’ın sağlık sorunları sebebiyle nöbeti erken bitirerek hastaneye gideceklerini ifade eden Şenyaşar, “Bu zulmü kaldıracak gücümüz kalmadı” diyerek yetkilileri göreve çağırdı. 

ROBOSKİ HATIRLATMASI

Aile, Roboski katliamını da hatırlattığı sanal medya paylaşımında ise, "Devlet varsa, adalet nerede? Adalet varsa, Şanlıurfa Adliye kapısında 515 gündür niye zulüm devam ediyor? Roboski için adalet, Şenyasar ailesine adalet, herkes için adalet" mesajını paylaştı.