AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 161’inci gününde devam ediyor. 

Emine ve Ferit Şenyaşar, sabahın erken saatlerinde “Şenyaşar Ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alana geldi. Aileye dosya avukatlarından Mehmet Ali Arslan eşlik etti. Nöbete başladığından bu yana sağ gözünde yüzde 70 görme kaybı yaşayan Emine Şenyaşar, şehirdeki sıcak havalar ve sağlık sorunları olmasına rağmen nöbette yerini aldı.

"DURUMUM KÖTÜ, ZULÜM ALTINDAYIZ"

Sağlık durumu hakkında bilgi veren Şenyaşar, tutuklu bulunan oğlu Fadıl Şenyaşar serbest kalmadan tedaviyi kabul etmeyeceğini söyledi. Sağlık durumunun kötü olduğunu vurgulayan Şenyaşar, “Durumum kötü, zulüm altındayız. Dudaklarım için hastaneye gittim doktor, ‘İnsanın iç acısı nedeniyle dudakları böyle olur’ dedi. Bir mehlem verdi onu sürüyorum. Polisler bizi engelliyor, hep onlar yüzünden içimdeki acı büyüyor, dudaklarıma vuruyor” diye konuştu.

"SAVCILAR BİZE SAKLANIYOR"

Nöbet eylemi boyunca yaşadıkları engellemelere değinen Şenyaşar, “Adliye binasına girmemiz yasak, savcılar bizden saklanıyor. 8 savcı değiştirdiler. Oğlum hala tutuklu ancak katliam yapanlar Suruç’ta geziyor. Halil (AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) çocuklarımın başını kesti. Nerede görülmüş bir milletvekilinin insanların başını kestiği? Çocuklarımı hastanede katlettiler. Bir tanesini de hapse attılar. Zulüm ediyorlar, para cezaları kesiyorlar, dövizlerimizi çaldılar. Bu zulüm değil de nedir?” diye sordu.

"DAVA DOSYASI BİR AN ÖNCE AÇILMALI"

Aile ile birlikte bir süre nöbet tutan avukat Mehmet Ali Arslan ise dava dosyalarında gelinen aşamayı değerlendirdi. 

Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşanan katliama dair dava dosyası üzerinde 3 yılı aşkındır “gizlilik kararı” olmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Arslan, “Dava dosyası bir an önce açılmalı. Dosyaya bakan 8 savcı değişti ve savcılar aile ile görüşmüyorlar. Bu hukuksuzluk. Ailenin talepleri var ve bunun için 161 gündür aile burada oturuyor. Engellemeler ile karşılaşıyorlar. Pankart astıkları için idari para cezası aldılar, bu da hukuka aykırı. Biran önce bütün hukuk örgütleri, barolar, STK’lar aile ile dayanışma içine girip sesleri yükselmeleri gerekir” şeklinde konuştu. 

"EVİMİZDE OTURMAYACAĞIZ"

Aile sosyal medya hesaplarından da, Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Şanlurfa Valisi Abdullah Erin'in hesaplarını etiketleyerek, "Hak, hukuk ve adalet için Şanlıurfa Adliyesi’nde 161 gündür direnmeye devam ediyoruz. Hastanede insanlık suçunu işleyenler yargı önüne çıkıp hesap verene kadar evimizde oturmayacağız" mesajını paylaştı.