AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının 14 Haziran 2018'de gerçekleştirdiği saldırı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde sürdürdükleri "Adalet Nöbeti” 155'inci gününe ulaştı. 

Her gün olduğu gibi sabah erken saatlerde adliye binası önüne gelip, nöbetlerine başlayan anne ve oğlunun taşıdıkları dövizlerin dün çalındığı ortaya çıktı. 

Namaz kılmak için dün adliyenin yanı başındaki Urfa Barosu’na ait mescide giden Emine ve Ferit Şenyaşar, yaklaşık yarım saat sonra geri döndüklerinde üzerinde “Adalet” yazan döviz ile anne Emine Şenyaşar’ın 24 Mayıs 2021 günü gözaltında alındığı sırada çekilen fotoğrafının bulunduğu dövizin yerinde olmadığını fark etti. 

Çalınan dövizler için polisleri suçlayan aile, bugün geldikleri adliye önüne üzerinde katliamda yaşamını yitiren baba Hacı Esvet, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile saldırıya uğradıkları ambulansa ait fotoğrafın yer aldığı “14.06.2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesinin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. 3 yıldır tek tutuklu yok! üstünlerin hukuku son bulsun. Herkes İçin Adalet” yazılı pankartı astı. 

‘DÖVİZLERİMİZİN ÇALINDIĞINI GÖRDÜK’

Dövizlerinin çalınmasına ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, “Dün Urfa Barosu’nun mescidine namaz kılmaya gidip, geri geldik. Her gün yarım saatimiz bu şekilde geçiyor. Daha önce gidip geldiğimizde yerinde bulduğumuz ‘Adalet’ yazılı döviz ve fotoğrafın yerinde olmadığını fark ettik. Adliyeye girip çıkan herkes, nasıl bir adaletsizlik yaşandığını dövizleri görüp anlıyordu. Ancak dün geldiğimizde beton blokların önüne koyduğumuz dövizlerimizin çalındığını gördük” diye belirtti. 

'YA ÖLÜM YA ADALET BİZİ BURADAN KALDIRIR'

“O dövizleri kaldırarak mücadelemizi bitireceklerini düşünenler yanılıyor” diyen Ferit Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalınan dövizlerimizin daha büyüğünü yaptık Biz kararlıyız. Baskılar ile adalet mücadelemizi bastıramazsınız. Sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Ya ölüm ya da adalet bizi buradan kaldırır diyerek, mücadelemizi devam ediyoruz.” 

ANNE: POLİSLER KAĞITLARI ÇALMAYA UTANMIYOR MU?

Anne Emine Şenyaşar ise yaşadıkları hukuksuzluklara “artık yeter” diyerek isyan etti.

Şenyaşar, “Kağıtları çalıyorlar. Kağıtlarımızı çalanlar ne istiyor? Polisler kağıtları çalmaya utanmıyor mu? Nasıl benim için yandıysa kağıtlarımızı çalanların içi de yansın. Allah’ım bu yaşadıklarımı bana yapanların yanına bırakma. Adalet istiyoruz. Oğlum bırakılsın” ifadelerini kullandı.