AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde devam ettirdikleri Adalet Nöbeti 170’inci gününe girdi.

Şenyaşar ailesi, Elazığ Cezaevi'nde 3 yıldan fazladır tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptığı için adliye binası önüne gecikmeli olarak geldi.

"BURADA BİR İNSANLIK SUÇU VAR"

"Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda annesi Emine Şenyaşar ile birlikte nöbet tutan Ferit Şenyaşar, “Adalet mücadelemiz annem ile birlikte zulüm altında 170’inci gününde devam ediyor. Dün adliye binasına girdik, 10 saat bekledik, 10 dakika savcı ya da başsavcıyla görüşmek istedik ama talebimiz gerçekleşmedi. Ne zaman avukatlarımız ya da baro başkanı savcıyla görüşmek istese savcının bahanesi hazır. ‘Savcının işi var, savcının toplantısı var, çok yoğun’ diyorlar. Burada bir insanlık suçu var, 3 insan katledildi bununla ilgili 10 dakika ayırıp bizimle görüşmüyor, suça ortak oluyor” ifadelerini kullandı.

"BİZ BU ZULMÜ KABUL ETMİYORUZ"

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın bir polise hakaret etmesinin tepki topladığını hatırlatan Şenyaşar, “AKP’li bir milletvekili Suruç Devlet Hastanesi’nin içinde aynı aileden 3 kişiyi katlediyor ama 3 yıldır hala dava dahi açılmamış. Bir zulüm var, bütün Türkiye’nin bu davaya sahip çıkması gerekiyor. Bu insanlık suçunu işleyenler cezalarını çekecek. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz, biran önce bu zulüm son bulsun” diye konuştu.