Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 390’ıncı gününde sürüyor. 

Hafta sonu adliyenin kapalı olmasından dolayı nöbetlerini gün içinde Suruç ilçesinde bulunan evlerinde sürdüren aile, ilk iftarlarını açmak için Urfa Adliyesi önüne geldi.  Geçen sene Ramazan ayında ilk iftarlarını adliye binası önünde açtıklarını belirten Ferit Şenyaşar, ezan okunmadan önce  "Bir yıl geçti yine adliye önündeyiz. Bir anne neden çocuklarının yanında değil adliye binası önünde iftar açar. Annenin 2 çocuğu ve eşi katledildi bu anne nasıl evde otursun? Bu hukuksuzluğu herkes görüyor. Ramazan ayı adalet Barış ayıdır. Bütün yetkilileri bugünde İslam’a davet ediyorum. Bu zulüm İslam’a aykırıdır. İslam zulmü kabul etmez” diye konuştu.

Ardından okunan ezan ile birlikte aile ilk iftarlarını adaliye binası önünde açtı. Anne ve oğlu geçen yıl da ilk iftarlarını Urfa Adliyesi önünde açmıştı.