Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar, Suruç Nar Festivali için kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Ailemi katlettikleri görüntüleri neden bulmuyorsunuz?” sözleriyle tepki gösterdi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 567'nci gününde devam ediyor. Aile, sabahın erken saatlerinde Suruç'ta bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelerek merdivenlerde nöbeti başlattı. Ali Oruç'un Emine Şenyaşar'ın mücadelesini konu aldığı "Adalet" kitabı ve yanında "Adalet" yazılı döviz ile nöbete başlayan aile, kendilerini ziyaret edenlere yaşadıkları katliam hakkında bilgi vermeye devam ediyor.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile birlikte Suruç Nar Festivali'ne katılmasına tepki gösteren anne Emine Şenyaşar, “Ailemi katlettikleri görüntüleri neden bulmuyorsunuz? Görüntülerimiz nerede? Bir aile hastane içinde nasıl katledilir? Hiçbir suçumuz yoktu. Bunu yapanlar ile nasıl yan yana gelirsiniz?” dedi.  

(Mezopotamya Ajansı)