HABER: ALİ VEFA YURDAL

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından iki çocuğu ve eşi öldürülen Emine Şenyaşar, hem cinayeti aydınlatmak hem de tutuklu oğlunun tahliyesi için adalet arıyor. Gaziantep Bölge Adliyesi’nde görülen duruşmaya katılan Şenyaşar, “Anne olarak tek isteğim adalet. Herkes için adalet” dedi. 

14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisi sırasında silahlı çatışma çıkmış, çatışmada esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti. acılı ailenin oğullarından Fadıl Şenyaşar 17 Haziran’da gözaltına alınıp mahkemece tutuklanmıştı. 2 evladını ve eşini çatışmada yitiren Emine Şenyaşar, Gaziantep Bölge Adliyesi’ndeki duruşmaya oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte katıldı. 

6 DEFA HUKUKSUZ GÖZALTI UYGULANDI 

Şenyaşar ailesinin oğullarından Ferit Şenyaşar, adalet nöbetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’daki adalet nöbetimiz 9 Mart’ta 1 yıl olacak. İstediğimiz tek bir şey var hukuk devletinin işlemesi ve adaletin sağlanması. Şanlıurfa’da Türkiye hukuk sisteminin aksine bir hukuk sistemi işleniyor. Adliye bahçesine bizi almıyorlar, görüntü çekilmesine izin vermiyorlar. Adliye önünde adalet nöbeti sürdürürken ilk 4 ay boyunca her gün kolluk kuvvetleri tarafından çeşitli saldırılara uğradık. Hukuksuz şekilde 6 kez gözaltına alındık” dedi. 

ADİL BİR YARGILANMA OLMUYOR 

Kendilerinin adliye önünden uzaklaştırabilmek için her yolun denendiğini aktaran Şenyaşar, “Bizleri zorla uzaklaştıramayınca ikna yoluna gittiler ve Şanlıurfa Valisi ile görüştürdüler. Şanlıurfa Valisi olayı bildiğini ve sabretmemiz gerektiğini söyledi. Zamanı gelince failler cezalandırılacak dedi fakat davada hiçbir ilerleme olmuyor. Biz 4 yıldır adalet bekliyoruz daha ne kadar bekleyeceğiz? Bir kardeşimiz 4 yıldır Elâzığ Cezaevinde hücrede hapis durumda. Adil bir yargılanma olsaydı aramızda olacaktı” dedi. 

4 YILDA TEK BİR FAİL CEZA ALMADI 

Devlet hastanesi içinde 2 kardeşi ve babasının katledildiğini hatırlatarak, “Hastanede yaşanan katliamla ilgili olay anına tanık olan ACİL doktoru var. Doktor hastane içinde infazın nasıl gerçekleştiğini açıkladı bunun yanı sıra sağlık çalışanları tanık olmamaları için ölümle tehdit edilmiş. Suruç Devlet Hastanesi’ne bizi yaralı olarak sevk eden 2 ambulans tahrip ediliyor. Ambulansın lastiklerine kurşun sıkılıyor. Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen “Hastane Katliamında” tek bir fail ceza almadı. Davada gizlilik kararı devam ediyor. Bunun sebebi ise katliamı gerçekleştirenlerin iktidar partisinin milletvekili akrabaları olmaları. Yargı pasifize edilmiş durumda. Adaletin yerini bulmasını ve faillerin yakalanıp cezaevinde kalan kardeşimizin tahliye edilmesini istiyoruz” dedi. 

"YANGIN TÜPÜYLE KATLETTİLER"

Acılı anne Emine Şenyaşar adalet için Gaziantep’e geldiğini vurgulayarak, “Ailemin hepsini öldüreceklerdi. Hastane içinde iki çocuğumu ve eşimi canice katlettiler. 30 yıldır Suruç merkezde işyerimiz var, çocuklarım sadece işine gidip geliyordu. İşyerimizi silahla taradılar ve çocuklarımı yaralı olarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıyorlar. Çocuklarımın durumunu öğrenmek için hastaneye gittik. Eşimle hastaneye girdiğimizde gözümün önünde eşimi darp ettiler. Eşime defalarca yangın tüpüyle vurdular ve vahşice katlettiler” dedi. 

"BU NASIL DEVLET, NASIL HÜKÜMET?"

“Devlet hastanesi içinde katliam yaşandı bu nasıl devlet?” diye isyan eden anne Şenyaşar, açıklamasının devamında, “Bu nasıl hükümet? 2 çocuğumu ve eşimi kaybettim adalet istiyorum. Çocuklarımı ve eşimi elimden almaları yetmedi bir çocuğumu da cezaevinde hücrede tutuyorlar. Cezaevinde ki çocuğumun hastalıkları artmış en azından sağlık sorunları nedeniyle tahliye edin. Her gün Şanlıurfa – Suruç arasında adliyeye gidip geliyorum ve artık benimde dayanacak gücüm kalmadı. Bu saldırıyı gerçekleştiren katiller toplum içinde rahatça dolaşıyorlar. Milletvekili gücünü kullanarak zulüm yaptı. Devlet bu olayın takipçisi olsun ve Suruç’ta yaşanan katliama sessiz kalmasın. Anne olarak tek isteğim adalet. Herkes için adalet!” dedi. 

"DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ"

ÖzgürlükçüHukukçular Derneği Genel Merkez Yöneticisi Av. Mustafa Yalçın, davanın takipçisi olacaklarını belirterek,“ Emine annemizin ağlamaktan gözyaşları kalmadı. Hukuk devleti olduğumuzu iddia ediyoruz, hukuk devletinin gereğini yerine getirmeliyiz. Olayın ilk gününden beri dernek olarak takipçisiyiz. Emine annemiz 2 haftada bir Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gelecek ve adalet arayışını sürdürecek. Biz de dernek olarak Şenyaşar ailesinin yanında olacağız. Tutuklu yargılanan Fadıl Şenyaşar, dosya bölge istinaf mahkemesinde. Tutuksuz yargılanması için Avukat Bülent Duran, istinaf mahkemesine dilekçe de bulundu ve heyetle görüşme talebinde bulundu. Fakat heyet müzakerede olduğu için bu talep kabul görmedi. Bizler de sonuna kadar olayın takipçisiyiz” dedi.