Urfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 674'üncü gününde. Pirsûs ilçesindeki evinden adliye önüne gelen Emine ve Ferit Şenyaşar, açtıkları "Adalet" pankartı önünde eyleme başladı. 

Nöbette konuşan Ferit Şenyaşar, tüm engelleme ve baskılara rağmen eylemlerinin 674'üncü gününde sürdüğünü belirterek, "İstediğimiz adalettir. ‘Adalet aramak suç ise bizi de gözaltına alın. Bizi de tutuklayın’ dedik" diye belirtti. 

Hastanede gerçekleştirilen saldırıya dair açılan davanın ilk duruşmasının 17 Ocak'ta Meletî’de görüleceğini hatırlatan Şenyaşar, şunları söyledi: "Katliamı yapan iktidar partisinin milletvekili ve akrabalarıdır. Hastane içindeki kamera görüntüleri şuan olmasa da hastanedeki güvenlik kamera arşivinde olduğunu herkes çok iyi biliyor. Hastanedeki tanıkların, emniyet müdürünün ifadesi var. Sağlık çalışanları ve doktorların ifadesi var. Milletvekili Yıldız ve ailesinin nasıl bir katliam yaptığını ifadelerinde açıkça anlattılar. Nöbetimizi sürdürürken gerek hukuk örgütleri, gerek barolar olsun bize sonsuz desteklerini sundular. Kamuoyunun oluşmasından sonra dava açıldı. 17 Ocak'ta görülecek olan duruşmada adil bir yargılama ve toplumun vicdanını rahatlatacak bir karar istiyoruz."