Beşiktaş’a 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında iki Süper Lig şampiyonluğu kazandıran Şenol Güneş, bir kez daha takımın başına geçti. Güneş, "Üçüncü yıldızı ben takmıştım, ancak sahtesini takmıştım. Sonra gerçeği geldi. Üçüncü yıldızın bir ayağında ben de vardım, şampiyonluklar gördüm. Ancak dördüncü yıldız, benim değil bizim işimiz; başkan, takım, taraftar, medya. O güzel günleri görmek istiyoruz. Son 10 yıla bakarsak en çok şampiyonluğu olan takım Beşiktaş. Ses getiren takım Beşiktaş" dedi.

Deneyimli teknik direktör Şenol Güneş, 3 yıllık aradan sonra siyah-beyazlı takımın başına yeniden geçti. Beşiktaş Kulübü, sosyal medya hesabında bir video yayınlayarak, “Yeni zaferler için yine, yeni, yeniden evine hoş geldin Şenol Güneş” mesajını paylaştı. Kulübün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada ise Güneş ile gelecek sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığı belirtildi.

Güneş, Nevzat Demir Tesisleri’nde bugün düzenlenen törende sözleşmeye imza attı. Törene, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ve Asbaşkan Emre Kocadağ’ın da katıldı. Güneş, törende özetle şunları söyledi:

“Şartların buraya gelmesini kimse istemezdi. Futbolda zaman zaman değişiklikler olabilir. Bu benim için de geçerli. Yeni bir döneme, başlangıca gireriz. Ismael ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Daha iyisini yapmak için buradayım. Beşiktaş taraftarı Beşiktaş’ı nerde görmek istiyorsa biz orda olmak istiyoruz. Mazeretler üretmeye gelmedik. Premier Lig takımı laflarına katılmıyorum; o ayrı lig, bu ayrı bir lig, farklı ortam.

“SON 10 YILA BAKARSAK SES GETİREN TAKIM BEŞİKTAŞ”

Üçüncü yıldızı ben takmıştım, ancak sahtesini takmıştım. Sonra gerçeği geldi. Üçüncü yıldızın bir ayağında ben de vardım, şampiyonluklar gördüm. Ancak dördüncü yıldız, benim değil bizim işimiz; başkan, takım, taraftar, medya. O güzel günleri görmek istiyoruz. Son 10 yıla bakarsak en çok şampiyonluğu olan takım Beşiktaş. Ses getiren takım Beşiktaş."