Burdur Valiliği, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel’e yönelik saldırıya ilişkin 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Evlerinin önünde saat 04.40’ta silahlı saldırıya uğrayan ve hastaneye kaldırılan Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel'in durumunun iyi olduğu aktarıldı. Burdur Valiliği de saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı ve 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

SUÇ SİCİLİ KABARIK

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Daha önce gözaltına alınan 1 kişi bulunmakta olup daha sonra ise olayın şüphelisi olarak mülkiyeti Belediyeye ait olan S.L. isimli otelin işletmecisi E.E. iki tabanca ile birlikte, ayrıca 6 şahıs Antalya’da yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Adı geçen şahsın işlettiği otelin işletme ruhsatı, Kimlik Bildirme Kanununa aykırı hareket etmesi sebebi ile Yeşilova Kaymakamlığının bildirimi üzerine 15 Nisan 2020 tarihinde Yeşilova Belediye Başkanlığı tarafından idarî bir işlem ile iptal edilmiştir. Çocukların cinsel istismarı, kasten yaralama, adam öldürmeye tam teşebbüs, yağma, uyuşturucu ve tehdit gibi çok sayıda suç kaydı bulunan E.E’nin olayın gerçekleştiği saate yakın bir zamanda Antalya İlinden gelerek İlimize giriş yaptığı ve olay saatinin hemen sonrasında plakasını kapatarak İlimizden ayrıldığı Plaka Tanıma Sistemi kayıtlarından tespit edilmiştir. Meydana gelen olayın, Salda Gölü ve burada yürütülen çalışmalarla bir ilgisi bulunmamaktadır.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ile eşi Fatma Şenel’i telefonla aradı. Belediye Başkanı Şenel’in ameliyatı sonrası gerçekleşen görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşinin sağlık durumu ile yaşanan saldırıya ilişkin bilgi aldı.