Haber: Ali Vefa Yurdal

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bulunan Dega Demir ve Galvaniz fabrikasında çalışan işçiler yaklaşık 1,5 ay önce Türk Metal Sendikası'nda örgütlenmeye başladı. Fabrika yönetimi, 11 Eylül’de sendika çalışmalarına öncülük eden 13 işçiyi küçülme ve mali sıkıntı gerekçesiyle işten attı.

SENDİKASIZ İŞÇİLER DE DESTEK VERDİ

Sendikalı olarak işlerine devam etmek isteyen 13 işçi, fabrika önünde direnişe geçti. Çalışma arkadaşlarının haksız yere işten atıldığını düşünen 100 işçi de bugün itibariyle direnişe katılarak greve başladı.

"YETKİ BELGESİNE İŞVEREN İTİRAZ ETTİ"

Türk Metal Sendikası İstanbul 1 No’lu Örgütlenme Sekreteri Raşit Atalay, grevdeki işçilere destek ziyaretinde bulundu. Yaşanan sürece ilişkin konuşan Atalay, işçilerin bir süre önce Türk Metal Sendikası'nda örgütlendiklerini kaydetti.

"Arkadaşlarla yetki belgesini aldık. İşveren yetki belgesine itiraz etti. İtiraz belgesinin sonucunu beklemeden işveren tarafından bir görüşme talebinde bulunuldu" diyen Atalay şöyle devam etti:

"BİR ANDA KÜÇÜLMEYE GİDECEKLERİNİ SÖYLEYEREK 13 ARKADAŞIMIZIN İŞ AKDİNİ FESHETTİLER"

"İşverenle bir görüşme gerçekleştirdik. İşlerinin iyi olduğunu, işlerinin daha da artacağını söyledi. Daha çok işçi almaya da devam edeceklerini ifade etti. Geçtiğimiz cumartesi günü bir anda ne olduysa küçülmeye gideceklerini söyleyerek 13 arkadaşımızın iş akdini feshettiler. Bizler de bu arkadaşlarımıza destek vermek için geldik."