Yazısında AKP'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim hazırlıklarına başladığını ifade eden Selvi, "Bu seçim aynı zamanda seçim stratejilerinin çarpıştığı bir seçim olacak. Ne iktidarın ne muhalefetin hata yapma lüksü yoktur. Kim doğru strateji izlerse bir sıfır öne geçer" dedi.

AKP'nin bir strateji ekibi kurduğunu söyleyen Selvi, kamuoynua bu durumun yansımadığını ancak ekip oluşturmanın yeni politikalar oluşturmak için olumlu bir adım olduğunu aktardı.

ERKEN SEÇİM VAR MI?

Erken seçim iddialarını değerlendiren Selvi, "

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem Bahçeli’nin, “Erken seçim yok. Seçimler zamanında yapılacak” açıklamalarından sonra erken seçim iddiasında bulunmak doğru değil. Ama Erdoğan’ın seçim gündemiyle MYK’yı toplamasının da bir anlamı olması lazım. İki ihtimal var." diyerek o ihtimalleri şöyle sıraladı:

"1- Erdoğan nabız yokluyor.

2- Seçim hazırlıklarına önceden başladı."

Kulislerden erken seçim izlenimi almadığını söyleyen Selvi, "Ha muhalefeti dağınık görüp baskın basanındır der, seçime giderse orasını bilemem. Ama yeni çıkan seçim yasasını uygulamak istiyorlar. En fazla 14 Mayıs’ta erkene çekilmiş bir seçim olabilir deniliyor." dedi.

SEÇİM STRATEJİSİ

Erdoğan'ın seçim stratejisini de değerlendiren Selvi, şunları söyledi:

"Bu seçim aynı zamanda seçim stratejilerinin çarpıştığı bir seçim olacak. Ne iktidarın ne muhalefetin hata yapma lüksü yoktur. Kim doğru strateji izlerse bir sıfır öne geçer. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıda da en çok seçim stratejisinin üzerinde duruluyor. Seçimde nasıl bir dil kullanılacak, o tartışılıyor.

Doğru bir tartışma. Can alıcı bir nokta. Ama doğru bir strateji, doğru bir dille seçim kampanyasının yürütülmesi gerekiyor. Yani stratejiyi ve dili tartış ama yanlış bir tercih yap. O olmaz."