Batı Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos’ta etkili olan yağış, cok sayıda can ve mal kaybının yaşandığı sel felaketine neden oldu. Şu ana kadar 77 kişinin hayatını kaybettiği selde hayatını kaybedenlerin 62'si Kastamonu'dan. Kentte en çok etkilenen bölge ise Bozkurt ilçesi oldu. 

HES TARTIŞMALARI DEVAM EDERKEN FATURA KAYMAKAMA KESİLDİ

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli’de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz” dediği Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi yıkım ve ölümlerin en fazla olduğu bölge oldu. Felaketi yaşayan Bozkurt’ta HES’in patladığı iddiaları tartışılmaya devam edilirken, selin faturası ise ilçe kaymakamı Okan Yenidünyaya kesildi. Yenidünya’nın görev yeri değiştirilerek Dereli’ye atandı. Bozkurt ilçesine ise Dereli Kaymakamı Murat Atıcı getirildi. 

'SEL TECRÜBESİ OLAN' KAYMAKAM GETİRİLDİ

Bozkurt’a getirilen Dereli Kaymakamı Murat Atıcı için “sel tecrübesi olan kaymakam” vurgusu yapıldı. “İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla daha önce sel tecrübesi olan Giresun’un Dereli ilçesi kaymakamı Murat Atıcı, Bozkurt Kaymakamlığı görevine atandı. Bozkut Kaymakamı Okan Yenidünya ise Dereli ilçesi kaymakamlığı görevine getirildi. Elazığ depremi sonrası Kemaliye’de başarılı organizasyon sağlayan ve geçen yıl sel bölgesinde görev yapan Giresun Dereli Kaymakamı Murat Atıcı, selin vurduğu Bozkurt’un yeniden ayağa kaldırılması sürecinde görev yapacak” denildi.

MAHKEMENİN 'TELAFİSİ OLMAYACAK ZARARLAR DOĞURABİLİR' KARARINA RAĞMEN HES KAÇAK YAPILMIŞ

Kastamonu’da yaşanan sel felaketinde taşan Ezine Çayı üzerinde kurulan Ebru Hidroelektrik Santrali (HES) hakkında yürütmeyi durdurma kararı alındığı ortaya çıkmıştı.